Най-актуалните прически за къси коси

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Остават броени дни до започването на задаващата се върволица от балове. И за да сме сигурни, че всички абитуриентки сред читателките ни ще се чувстват достатъчно красиви и еуфорични в блестящата празнична нощ, ще представяме различни съвети, които могат да „спасят положението“ с визията в последния момент.

Що се отнася до ефектните фризури за бала, момичетата с дълги коси могат да почерпят много интересни идеи от предишни наши статии. Препоръчваме ви прическите, които ще видите тук, тук и тук. Настоящия материал пък посвещаваме специално на онези млади дами, които предпочитат да поддържат прическата си къса, но също искат да изглеждат неортазимо в „нощта на принцесите“. 

1. Винтидж чаровницата 

Емблематичната прическа на изисканите дами и актриси от 20-те и 30-те години на миналия век. В наши дни сме виждали Гуен Стефани, Бионсе, Чарлийз Терон, Кристина Агилера и други световни знаменитости да избират именно тази фризура за бляскавите събития. Вие също можете да последвате примера им, ако имате овална, сърцевидна или определени типове квадратна форма на лицето.

Как се прави? Най-общо казано, трябва да разрешете косата си с гел за силна фиксация, докато още е мокра. След това си правите път на една страна и започвате да се борите за постигането на характерните винтидж къдрици. В показаното тук видео подробно е обяснена старата техника за оформянето им.

2. Феята на бала 

Късата, почти момчешка фризура тип „феичка“ е особено актуална в момента. Казахме „почти момчешка“, защото тя е подходяща за момичетата с изразено женствени и нежни черти. Късата коса ги прави да изглеждат още по-крехки и елегантни. Ако все пак ви се струва, че тази прическа не е достатъчно ефектна за специалната вечер, не се притеснявайте да я украсите с диадема, лента, бляскави шноли.

3. Усуканият кок 

Една класическа прическа за бал, с която късокосата девойка по нищо няма да отстъпва на съученичките си с пищни гриви, аранжирани за събитието като кошници с цветя. Ето трите лесни стъпки по пътя към красивия усукан кок:

1. Напръскайте все още влажната коса със спрей за къдрици и я намачкайте. 2. Направете си път на една страна и прехвърлете косата през челото. 3. Навийте я и защипете с фибичка зад ухото. След това съберете всичко останало в небрежен разрошен кок и го заържете с ластик.

4. Доброто старо каре

Отново е много актуална комбинацията между гъст равен бретон и права тъмна коса с дължина около брадичката – в стил Ума Търман от „Криминале“ и характерната за Джеси Джей визия. Ако дори споменаването на тези две имена не ви кара да възприемете прическата като достатъчно щура, винаги можете да боядисате краищата на косата или определени кичури в ярък цвят. А защо не и в няколко цвята – тези експерименти са особено модерни.

На снимката в средата сме показали и друг тип актуално каре, с което също бихте изглеждали запомнящо се стилни на бала.

5. Фънки решението 

За най-смелите и купонджийски настроени дами, които знаят как да изпъкнат, да се забавляват и не дават пукната стотинка за хорското мнение, препоръчваме прическа като на Пинк (дясно) или Майли Сайръс (в средата). Да, последната окончателно захвърли дългата кукленска косичка на Хана Монтана и е на път да се превърне в икона за бунтарски младежки стил. Мнозина не я харесват, но въпреки всичко показаната прическа е изключително актуална. В нея също могат да се внесат различни цветове.

Ако тази статия ви е харесала и искате да продължим да ви държим в крак с модата при дрехите, прическите и грима, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!