Ами сега – Стигна се до ремонт на къща! Какво следва?

1
186
Добави коментар
fire19
fire19

Имате къща – имате майстори.

Някакво стереотипно мислене се натрапва често в домашните дискусии и имат основен мотив, че ремонтът на къщата е нещо, което може да се избегне. Дали? Как мислите? 

Къщата или вашият дом – рано или късно ще прояви напълно нормални проблеми, които ще изискат професионална намеса или вашите умения, ако в семейството има майстор. Това са неща в нормалния ход на събитията, защото с високата експлоатация и амортизация се стига до остаряване на техниката, изоставане с модните течения, избелване на цветове, захабяване и пр. За ремонт на къща може да се говори в няколко направления и все ще имаме предвид ремонт. Например, ако купувате стара постройка на село или в някой отдалечен софийски квартал – тогава се нуждаете от ремонт на стара къща. Ако обаче вече имате ваш дом, но има теч и разлепване на плочките в банята като следствие от този теч – тогава имате нужда от частичен ремонт в определена част от къщата. В строителната практика има няколко вида ремонтни дейности според обстоятелствата и състоянието на обекта. Ето защо и ценовите граници са различни и супер индивидуални.

Какво включва ремонтът на къща?

Най-общо разгледайте къщата като една съвкупност от различни звена. От една страна имате екстериор, а от друга интериор. В двете части има отделни елементи, които рано или късно ще дадат знак, че се налага ремонт. Такива дейности например са: ремонт на кухня, ремонт на баня, ремонт на покрив, ремонт на тераса, ремонт на комин или ОВиК инсталации. Естеството на проблемите, нуждаещи се от навременно действие могат да са разнообразни, а за да ги решите – трябва да работите с професионалисти с опит и умения. 

Друг аспект от ремонта на къща е когато се налага цялостен такъв. Например, когато сте взели решение да промените коренно вашия дом или ако сте закупули недвижимо имущество, което се нужда от освежаване. В тези ситуации (и много други) става дума за ремонт на къща или по-описателно казано – цялостен ремонт на къща. 

Како обаче включва ремонтът и за какво да сте подготвени?

Ако работите с надеждни майстори, те ще ви изготвят цялостен проект и ще опишат ремонтните дейности, но без да имаме поглед върху вашия специално проект, можем да определим най-често срещаните ремонтни дейности, които биха били включени:

Ремонт на санитарни помещения;Ремонт на покрив; Ремонт на вътрешни стени;Ремонт на мазе (ако има);Ремонт на кухня;Ремонт на тераси и балкони;Смяна на дограма и врати;ВиК и електро услуги;ОВК инсталации (отоплителение, вентилация и климатизация);Организиране на пространството и др.

Както сами можете да видите, към всеки ремонт на къща може да се включат разнообразни строителни услуги, които имат общата цел да създадат вашия дом едно по-приятно и уютно място за живеене. Какво има да се прави специално за вашия проект, обаче, си остава ангажимент на строителите, с които ще работите. Към ремонт на стара къща също може да се отнесат изброените ремонтни дейности, но може да се наложи цялостно укрепване, саниране и дори изкопни дейности. Именно затова е хубаво да се консултирате на място с професионални майстори, които да ви дадат обратна връзка, съобразно вашите виждания и нужди. Стискаме ви палци и не губете търпение! На прав път сте към създаването на мечтания дом.