LOVE STORY с Ани Пападопулу, Юлиан Вергов, Печенката, Веско Ешкенази и Максим Ешкенази

1
Добави коментар

LOVE STORY с участието на Ани Пападопулу, Юлиан Вергов, Веско Пантелеев-Ешкенази, Адриана Николова-Печенката и Максим Ешкенази

13 май, зала „България“, 17:00 часа

Класическата музика завръзва любовна история с любими филмови теми и от това излиза нещо, което си го бива. На 13 май, зала „България“ ще се превърне в мястото, където магията на класиката ще се срещне и смеси с енергията на новото поколение. Как е по-добре да се разкаже за една любов – с думи или с музика? Това ще е въпросът!

Харизматичната актриса от Народния театър – Ани Пападопулу и най-обичаният учител в България, поне според сериала „Революция Z“ – Юлиан Вергов са тези, които знаят нещо повече за връзката между любовта и музиката, а и са готови да си кажат всичко по темата. За техен ужас обаче, историята на сцената се превръща в един любовен многоъгълник, достоен за описване в роман от няколко тома. Кой в кого ще се влюби и какво общо има оркестърът на Софийска Филхармония и един диригент прелетял океана, за да стане част от тази любовна драма, е трудно да се предскаже.

Световната ни шампионка по бийтбокс Адриана Николова-Печенката се включва ударно, за да покаже, че стиловите ограничения са отживелица, а музиката може да звучи еднакво добре, без значение дали е написана вчера или преди петстотин години. Бийтбоксът се слива с прекрасния звук от цигулката на Веско Пантелеев-Ешкенази. Печенката ще излезе от обичайното си амплоа, за да изпълни ария от операта „Кармен“ на Жорж Бизе, пък току виж пленила завинаги с гласа си нечие сърце.

На фона на сагата между актьори и музиканти, любовната история на двамата тийнейджъри от Верона ще ви се стори като взета от учебник на първокласник. Трагедиите обаче са добре дошли на тази сцена само под формата на музика. Част от програмата е прочувственото произведение на Чайковски – увертюрата-фантазия „Ромео и Жулиета“. На софийска сцена ще се прозвучат и смелите тонове на „Уестсайдска история“ на Ленард Бърнстейн. Бродуейската любов преминава във филмовата драма на италианеца Джузепе Торнаторе – „Ново кино Парадизо“, чиято музика е написана от Енио Мориконре. „Танго“ от Пиацола и още много любовни теми ще заплетат и разнищят любовните истории.

Има едно нещо, което свързва всички участници в Love Story – любовта към музиката. Диригент на спектакъла е виртуозният Максим Ешкенази – идеен създател на програмите от семейство Фортисимо – Фортисимо Фамилия, Фортисимо Клас и Фортисимо Фест.

Концертът Love Story се случва благодарение на Фондация „Америка за България“ и в партньорство със Софийска Филхармония.

13 май (понеделник), 17:00 часа

Камерна зала на Концертен комплекс „България”
Цена на билета: 5 лв. (за деца) и 7 лв. (за възрастни)
Билети на касата на зала „България”1000 София, ул. „Аксаков”1
тел.: 02/987 76 56, работно време: 09:00 – 22:00 часа
www.ticketplus.bg

За допълнителна информация и въпроси:  
Биляна Славейкова – 0886 70 70 51
Стефания Темелкова – 0895 63 75 11
e-mail: [email protected]
www.fortissimo.bg