We Will Rock You в „Арена Армеец“ довечера

2
Добави коментар
chuime
chuime

В понеделник у нас кацна целия екип на най-популярния мюзикъл за последните години – We Will Rock You. Създаден и режисиран от Бен Елтън, със специални музикални напътствия от страна на Брайън Мей и Роджър Тейлър, мюзикълът се играе с огромен успех повече от 10 години по целия свят.

Голямата му популярност се дължи на хитовете на Queen, на които той се базира. До момента шоуто е гледано от повече от 6 милиона зрители във Великобритания и повече от 15 милиона души в 17 държави. София е една от поредните спирки в първото световно турне на We Will Rock You.

Сцената в „Арена Армеец“ заема по-голяма част от залата, затова седящите места на всяко представление ще са ограничени до 4500. Ще има 250 прожектора, които ще осветяват сцената – подвижни, въртящи се, мигащи и др.

Звездата от мюзикъла МиГ Айеса, който играе главната роля на бунтаря Галилео, сподели, че е много щастлив отново да пристигне у нас. Преди месец той беше в България, за да промотира шоуто. МиГ сравни героя си в мюзикъла с Нео от „Матрицата“ и сподели, че най-много му харесва трансформацията, през която той преминава – от объркано момче, което чува гласове на отдавна починали рок величия, до истинска рок звезда. „Няма по-хубаво нещо от това да обикаляш различни страни и да правиш хората щастливи, изпълнявайки любимите песни на Queen. Гответе се, ще ви разтърсим съвсем скоро”, каза въодушевеният изпълнител.

Заедно с актьорите пристигнаха и музикантите, които изпълняват на живо песните в We Will Rock You. Сред тях е и 21-годишният Руфъс Тейлър. Синът на Роджър Тейлър е негов достоен наследник на барабаните. МиГ обясни, че Руфъс е в трупата не благодарение на това, че може да се похвали с такъв прочут родител, а защото е прекрасен музикант. „Руфъс е невероятно талантлив, ще се убедите в това съвсем скоро. Но и на него му се наложи да се яви на кастинг, като всеки от нас, за да стане член на трупата”, допълни МиГ.

С мюзикъла We Will Rock You популярният британски писател, сценарист и режисьор Бен Елтън отдава почит на бунтари, оставили трайна следа в музикалната история – Карън Карпентър, Патси Клайн, Марвин Гей, Джордж Харисън, Джими Хендрикс, Бъди Холи, Джанис Джоплин, Джон Ленън, Джим Морисън, Елвис Пресли, Ханк Уилямс и, разбира се, Фреди Меркюри. А сред песните, на които ще може да се насладите, са вечни хитове като Bohemian Rhapsody, Don’t Stop Me Now, I Want To Break Free, A Kind Of Magic, Radio GaGa, Who Wants To Live Forever, Under Pressure и, разбира се, We Will Rock You.

БИЛЕТИ
Мюзикълът „We Will Rock You” ще се играе в „Арена Армеец София“ от 15 до 19 май 2013г. Всяко представление ще бъде с лимитиран капацитет от 4 500 души. Билети можете да намерите в мрежата на ТИКЕТПРО.

СПЕКТАКЛИ:

15 май, сряда, 20:00 ч. 16 май, четвъртък, 20:00 ч. 17 май, петък, 20:00 ч. 18 май, събота, 15:00 ч. и 20:00 ч. 19 май, неделя, 19:00 ч.