Панорама на комедиите ще гледат пловдивчани в лятно кино „Орфей“

1
Добави коментар

Най-хитовите театрални комедии на сезона в страната са включени в панорамата „Завеса под звездите“ в лятно кино „Орфей“, която се провежда с подкрепата на Община Пловдив.

През май и юни Градът под тепетата ще се превърне в център на смеха с 10 премиерни заглавия.

Панорамата стартира на 20 май с весел прочит на Шекспир от Николай Урумов. На 29 май пък е представлението на провокативната „Пиеса за вибратора“ с Бойка Велкова, Мариус Донкин и Фахрадин Фрахрадинов, която разказва забавната история за изобретяването на медицински уред за лекуване на хистерия у самотните жени. Заглавието е филмирано от Холивуд и е с редица награди на Бродуей.

Феновете на Орлин Горанов ще видят певеца в ново амплоа. Той заедно с Мариан Бачев и Диана Любенова ще се приготви за края на света в „Апокалипсис кога?“ на 2 юни. Любителите на QUEEN пък ще научат „Последната тайна на Фреди“ в спектакъла на Съни Сънински на 6 юни.

Цяло съзведие зевзеци събира премиерната постановка „Досадникът“ на Театър „Мелпомена“. Мариан Бачев, Александър Кадиев, Александър Сано-Среброто, Сашо Дойнов и Петьо Петков-Шайбата от „Комиците“ изпадат в неописуема истерия в една хотелска стая, защото един от тях е професионален убиец, един е отчаян самоубиец, а един е пълен досадник. Режисьор е Богдан Петканин, чиито представления „Спанак с картофи“, „Кастинг за мъже“ и „Горката Франция“ се превърнаха във фаворити на публиката през 2012 г.

Най-харесваните актриси от телевизионния екран – Яна Маринова, Елен Колева и Деси Бакърджиева, обещават да омаят пловдивчани с „Престъпления на сърцето“ на 13 юни. Краси Ранков гостува с нова комедия на ситуациите – „Мафия и нежни чувства“, на 18 юни, в която се преобразява в престъпен бос.

Триото Бахаров, Вергов, Карамазов пък стига до пълен разрив заради една картина в популярната пиеса на Ясмин Реза „Арт“ на 24 юни.

Непосредствено преди старта на „Филмови нощи във Филипополис“ Васил Михайлов ще отбележи своя 75-годишен юбилей с разказ за последните дни на знаменития Дон Жуан в „Завещанието на целомъдрения женкар“ с трупата на Театъра на армията.

Панорама на комедиите „Завеса под звездите“ е културна инициатива за среща на повече пловдивчани с театралното изкуство в непринудената атмосфера на открита сцена. Билети за всички представления се продават на касата на кино „Орфей“ и в Билетния център пред Общината.