Ролки за красиви къдрици

1
Добави коментар

Тенденциите в прическите за пролет-лято 2013 година ни предлагат интересни предложения, които да изберем според желанието, линиите на лицето и настроението ни. Ако все пак сме избрали да постигнем ефекта на небрежни вълни в косите, разрошени от морския бриз, ще трябва да използваме ролки, маша или преса, за да оформим косата. Ако е къдрава или чуплива просто ще укротим буйните къдрици.

Този път малко повече внимание ще обърнем на видовете ролки и на това как да ги използваме. Иновациите във фризьорството все още не могат да ги изместят. Лесни за използване, те може би най-малко увреждат косата ни. Имат различна форма, дължина, диаметър. Това са едни от най-често използваните средства за постигане на добре оформена и красива прическа.

Пластмасовите ролки, които приличат на спирала се поставят на мокра коса. Освен, че й позволяват лесно да изсъхне, формата на къдриците, които се получават с тях приличат на малка пружинка.

Горещите ролки са за къдрене на суха коса като придават дълготрайна извивка на кичурите.

Ако искате да добавите обем в косите, използвайте велкро ролки с по-широк диаметър. Те са покрити с малки бодлички, а закрепянето им за косата е много лесно. Те буквално прилепват към нея. Може да ги използвате както на мокра, така и на суха коса.

Флекси дългите ролки са гъвкави пръчици, които оформят спираловидни къдрици. Лесно може да боравите с тях, а и за да се захванат здраво за косата няма нужда от допълнително подсилване с фиба или шнола. Може да ги ползвате на влажна или суха коса.

Дунапренените ролки са подходящи за суха коса и особено, ако е естествено къдрава и искате да оформите и подредите къдриците.

Ролките, които са с меко покритие наподобяващо пяна са подходящи за чупливата коса. Те я правят подредена и с равномерни къдрици. Гъвкави са и лесни за поставяне.

Снимка: Sxc.hu