Музей на куклата Барби отвори врати в Берлин

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Популярната кукла Барби се сдоби със собствен музей, който отвори врати в Берлин преди месец. Музеят Barbie Dreamhouse (Къщата на мечтите на Барби) представлява огромно розово имение с разгъната площ от 2500 квадратни метра.

Срещу вход от 12 евро за деца и 15 евро за възрастни посетителите могат да разгледат къщата, решена изключително в розово и декорирана със сладникави аксесоари, типични за куклата.

Влизайки в къщата на Барби, човек се впуска да гледа специалните будоари на измисления детски персонаж, всичките гримове и принадлежности на стройната кукла, кухнята, в която тя развива кулинарните си умения, огромния й гардероб.

Посетителите дори могат да си поиграят на готвачи и да изпекат въображаемо кексче във фурната играчка. Ако огладнеят обаче, могат да хапнат истински десерти в кафенето на обекта. Разбира се, в музея не липсва и магазин, в който мераклиите могат да си купят кукла или аксесоари за нея.

Отварянето на музея на Барби обаче беше посрещнато с протести от феминистично настроени граждани, които се възмутиха, че музеят, както и самата кукла налагат сексизъм и материалистични възгледи към живота.