Избор на входна врата

1
Добави коментар
traiki333
traiki333

Входната врата, е от изключително важно значение за всяко жилище. Освен, че тя, е първото нещо, което ще направи впечатление на околните, то до голяма степен от нейната здравина зависи сигурността на жилището. Така, че освен красива, вратата трябва да бъде и достатъчно стабилна, за да отблъсне евентуалните недоброжелатели. Под стабилна се има предвид материала, от който, е изработена, какъв патронник ще използва и още куп други неща, с които трябва да се съобразите при избора си на нова входна врата.

В никакъв случай не трябва да подценявате материала, от който, е изработена вратата, която ще закупите, защото дори да използва най-сложната система за заключване, ако, е направена от мек материал, податлив на удари, то до голяма степен се обезсмисля сложната система, която използва.

На пазара има всякакви видове врати – дървени, метални, PVC и т.н. Безспорно най-неподходящия избор за входна врата, е PVC. Сам по себе си материала, от който са изработени, е достатъчно лесен за пробиване, така, че ако търсите здрава и стабилна врата, която да Ви вдъхва необходимата „сигурност”, то потърсете други варианти – дърво или метал.

Въпреки, че повечето хора подценяват дървените врати и прибягват до монтажа на метални, тъй като те изглеждат „по-надеждни”, то трябва да отбележим, че те са не по-малко стабилни от „конкурентите” си. Разбира се, тук става дума за масивните и тежки дървени врати, които без проблем биха затруднили желанията на евентуални недоброжелатели до такава степен, че да ги откажат от намеренията им.

Една от основните причини за това, хората да си монтират метална врата, е защото те са значително по-евтини от дървените, предвид сложността на изработка на двата модела. Не си правете илюзии, обаче – ако искате красива, сигурна и стабилна врата, то ще трябва да отделите не малко средства, за да постигнете намеренията си. Погледнато от друга страна, инвестицията, която ще направите си заслужава абсолютно всяка една стотинка.

Ако искате всичко да стане максимално бързо и да не губите време в демонтаж на старата врата и поставянето на новата, то Ви съветваме да се обърнете към две различни фирми, които да се заемат с тази задача – една, която да се нагърби с демонтажа и втора, която да се заеме с поставянето на новата врата(повечето фирми, които продават врати, обикновено предлагат монтаж).