Скандалните „вампири“ Кристина и Константин изчезнаха мистериозно!

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Една от най-екстравагантните двойки у нас – Кристина и Константин, по-известни като дизайнерско студио “Вампила”, от няколко месеца изчезнаха мистериозно, алармираха “ШОУ” техни познати. Те са ги виждали за последно през миналата есен, когато двамата най-известни bg вампири споделили, че имат намерение да емигрират в чужбина – в Италия или Испания.

Къде са в момента Кристина и Константин? – се питат приятелите им, защото и двамата не отговарят на телефоните си. Светски журналист твърди, че е виждал за последно Константин преди около месец и половина в… градинка около Сточна гара, където се въртят изпаднали гейове и наркомани. Без да го пита, Вампила смутено му обяснил присъствието си там с това, че “набирал материал” за поредната си книга. Кристина, която издържа “сина” си Косьо, пък според светската клюка била видяна за последно на столичната ул. “Граф Игнатиев”, където продавала… шалчета. Блондинката, която навремето гонеше сто кила, била

измършавяла до неузнаваемост

Паричните притеснения отдавна гонели двойката, разкриват пред “ШОУ” техни познати. След “Златната игла”, за която се конкурираха с дизайнерката Мира Бъчварова, и колана-пояс с “диаманти” на Азис, поръчките към дизайнерското дуо рязко спаднали. И колкото и Криси да се опитвала да зариби абитуриентки с модели “висша мода”, изработени от коприна, кожа и… биволски косъм, клиентите стремглаво намалявали. Завистници на “вампирската” двойка пък пуснали злостния слух, че друг шие прочутите корсети на Кристина. “Затова й се бавеха и поръчките – Криси ги поръчваше на една жена, никога не ги е работила самата тя, както твърдеше!”, казват запознати.

Така или иначе, тогава двойката оцеляваше и правеше едни от най-ексцентричните купони на светския небосклон. Мнозина си спомнят как промотираха книгата на Константин – романа “Курт” в столично заведение, в което посрещаха гостите си с медицински епруветки, пълни с червена течност, която трябваше да мине за… кръв. Нетрадиционните шотове се гаврътваха доста страхливо от гостите, а наоколо кръжаха млади дяволици, които се опитваха да изкушават мъжката половина на събитието. Напразно, защото повече от половината присъстващи от мъжки пол бяха гей. Не може да се отрече обаче, че двойката “Вампила” умее да лобира в свой интерес и книгата “Курт” се продаваше на въпросното промо-парти за 50 лева. Друг е въпросът, че луксозното издание бе трудно четивно и след няколко страници изискваше посещение при офталмолог за корекция на зрението. Затова пък Меги Дерм се похвалила, че идеите в романа – за силата на мисълта при прилагането на метаморфозите,

й помогнали да отслабне с 10 килограма!?…

“Струва ли си срещу 5 диоптъра късогледство!”, подиграваха се на твърденията й под сурдинка неокултно настроените й познати.
В романа на Косьо в лицето на главната героиня Вайълет мнозина съзряха като прототип неговата спътница Кристина. Странните взаимоотношения между героите пък смътно напомнят за реалните бивши и настоящи приятелства на двойката, между които бе и травеститът Урсула – Боби, признат за техен продукт. Самата Урсула даде десетки интервюта, в които разкри, че е бил използван/а да издържа своите благодетели, работейки в “Спартакус”, където се друсал/а до забрава… След като после успял да се измъкне “от лапите им”, първо стана дърводелец в работилница на баща си в провинцията, а после дойде в София и заработи като коафьор при Жени Калканджиева. Постепенно, според мнозина, той пак почнал да спонсорира “семейство Адамс” при нужда – не можел да отказва на Кристина пари, уж взети като заем.

Малко преди двойката “Вампила” да изчезне от столичния хоризонт, се разчу, че е починал бащата на Константин – бивш военен. Двамата с години не си говорели, защото таткото-пуритан не приемал имиджа на сина си на вампир и слуховете, че

момчето му се дрогира

Малко преди смъртта си обаче явно приел по-философски нещата и двамата се били сдобрили. И колкото преди Константин да бил озлобен за отношението на отеца си към него, толкова безутешно приел кончината му – страдал ужасно много и яко посегнал към алкохола и марихуаната.

Дали “Вампила” са продали наследствения от бащата на Константин апартамент след смъртта му и с тези пари да са духнали за чужбина, никой не знае. Преди години по същия начин двамата изчезнаха и чак след завръщането им оповестиха, че са били в Австрия. За там заминали по покана на своя замогнала се приятелка на име Мариана. Според запознати става въпрос за т.нар. Мариана Циганката – бивша проститутка, която имала шанса да заживее с австриец от богато семейство. Мъжът обаче загинал при катастрофа с частния си самолет. След смъртта му семейството му я лишило от всичко обещано и тя се завърнала в България с един сак дрехи. “Вампила” разказват, че по време на престоя си в Австрия, са били ангажирани от Мариана, за да превърнат старинен замък, подарен й от богаташа, в култово заведение в бароков стил.

Двамата споделят в интервю за преживелиците си във въпросното селище, което по думите на Кристина било населено от бивши нацисти и наследниците им. Старчоците, между които бил и близък съратник на самия Хитлер, си паднали по Криси и я гощавали с орехови сладки. Извън тези кратки мигове на хармония обаче двамата “Вампила” прекарвали времето си в замъка, където според тях наистина бродели духове. Знак за това били странни случки като включване и изключване на осветлението в замъка от само себе си, скърцане на врати и други странни неща. Една нощ пък двойката се загубила по пътека към селището в непрогледна мъгла.

В някаква нива чули гласове на жени, странен шепот, скърцане като от гуми на преминаващ велосипед, но реални хора не се виждали. От страх двамата хукнали презглава и се изгубили един друг в тъмнината. Признават, че никога в живота си не били изпитвали такова шубе. Накрая, след като тичешком се засекли по трасето, съзрели на фона на мрачното небе силуета на странно дърво с някаква табела на върха. Едва на другия ден разбрали, че това е дърво, на което някога бесили вещици, а наблизо имало женски манастир.

Сред другите преживелици от такъв характер “Вампила” обичат да разказват и как, озовавайки се на гарата във Виена, тутакси

били разпознати от “братя-вампири”

които ги поканили на среднощно соаре в заведение, където всеки гасял фасовете си на пода, но за сметка на това разговорите били повече от интелектуални. Самата Кристина е професорска щерка, изключително интелигентна, много четящ човек. Познанията й в областта на литературата, класическата музика и изобразителното изкуство са на завидно ниво. Не по-малко начетен в литературата е Константин, който е завършил българска филология. Малкият Вампир прави впечатление с богат речник и виртуозен израз.

“Константин никога не е бил дизайнер. Този му имидж му върви в двойка с Кристина!”, казват запознати. Тя го отглежда като неин “син” и

любовта й към него е повече от патологична

Счита, че той е много талантлив, заради което му прощава всичко. Косьо може да спи до обяд, а после да мисли и да “твори” над листа. Има и свободата да се “губи” вечер, като уверява Кристина, че набира сюжети за романите си, а всъщност в това време си търси гей-партньори!”, казват злобари от хомосредите.

На въпрос дали са истински вампири, пият ли кръв и спят ли в ковчези, двамата никога не са отговаряли еднозначно, но никой, посещавал домовете им, не казва да е виждал в тях ковчези, вместо легла, както отдавна се мълви. Затова пък Кристина упорито твърди, че е на… 300 години, а синът й – на малко по-малко.

Най-странното наблюдение на познатите им е, че никога не са виждали Криси да се храни. “Само пуши и пие кафета!”, казват те. Кристина пък твърди, че яде, но строго определени храни. Изкарала година само на кореноплодни: “Всичко, което се изравя от земята – моркови, картофи предимно!”, каза преди време тя.

С неизменната си раница, тя обичаше да посяда в кафенето на “Шипка”, където в миналото всеки можеше да я намери поне да си нахвърля скици. От известно време насам обаче никой не я е виждал и там. Нейна приятелка казва, че през миналата есен Криси била занесла повечето си вещи в Хасково, откъдето е родом. Явно, че се е подготвяла за отпътуване. Оттам-нататък следите на двойката се губят.

Дизайнерът Валентин Кулагин: Тя прави магии! За един месец свали 30 кг и… порасна на височина!

Репортерът на “ШОУ” всъщност започна да дири Кристина и Константин, за да ги пита в качеството им на родоначалници на българския вампиризъм каква е тази нова вълна от вампири по родните земи, които се задоволявали само с “донорска” капка кръв на месец…

Открихме обаче един от последните хора, които ги е виждал, преди да се потопят – дизайнерът Валентин Кулагин. Ето какви шокиращи неща сподели той:

“В един период от живота ми, Кристина и Константин идваха у нас. Разговорите ми с Криси бяха доста интересни – тя е много начетена. Много чете книги, слуша класическа музика. Питал съм я в прав текст дали наистина са вампири, и тя веднъж ми призна, че са измислили това с “Вампила” като щит срещу мутрите в онези, по-старите времена – да не ги закачат. Правеше ми впечатление обаче патологичната й привързаност към Косьо и как го величае – колко бил красив, колко бил талантлив, което, честно казано, не биеше на очи. Усетих, че тя много иска да ни сближи двамата, понеже не беше наясно дали стилът ми на обличане отговаря на сексуалността ми. Всъщност затова ми призна, че и при тях имиджът е замислен като пиарски ход. Говорили сме си много за мода.

Аз ги открехнах откъде да си купуват шипове за коланите. Един ден обаче забелязах върху гърба на мое кожено яке забита игла с някаква топка косми, завързана на конец за нея. Веднага заподозрях Кристина и й звъннах. Тя отрече да ми е правила магия, но заяви, че знае за какво ставало въпрос и че това била любовна магия за привързване, но аз съм имал направо светеща аура и такива неща не ме докосвали. Тутакси ми даде препоръки как да се очистя от негативното влияние – да съм го припикаел това нещо и да съм направел не знам какво си още, на което аз махнах с ръка и й казах: “Още сега го хвърлям от прозореца, и не ми пука!”.

После други хора ми казаха, че Криси минавала за майсторка на магиите. Аз не вярвам и не се страхувам от такива нещо, но, честно да си призная, много съм се чудил мислено как тя постигна сегашния си външен вид – защото тя не само отслабна драстично за няма и месец с едно поне 30 килограма, ами и порасна на височина!!! Явно владее някои езотерични техники. Но да спят в ковчези, да пият кръв – не го вярвам! Замислили са го като пиар – честно казано, доста успешен навремето. За съжаление, после, когато почват същински да си вярват, вече хората не ги възприемат по този начин и ги смятат за изперкали.

Последният път, в който се видяхме, беше след като Константин написа първия си роман – “Курт”. Един ден Криси дойде у нас и ми подари книгата, като подчерта, че това било голям жест, защото Косьо държал всеки да си я плаща. Предложих й пари, но тя отказа. Отказа и да й помогна, като се разчу, че са го закъсали с парите. Бяха я видели някакви шалове да продава по “Графа” – с раницата на гърба. Прояви някаква гордост и ме попита кой ми е казал. Това беше. Къде са в момента, не знам, защото отдавна не общувам с тях – не можаха да ме привлекат в кръга си”, разкрива пред “ШОУ” дизайнерът Валентин Кулагин.

Подготви: Еми МАРИЯНСКА