Торнадо уби десетки хора в щата Оклахома

1
Добави коментар
mignews
mignews

Торнадо в американския щат Оклахома взе най-малко 51 жертви, сред които и деца, през изминалото денонощие. Скоростта на вятъра по време на бурята е достигала 320 километра в час.

По данни на службата по бедствията и авариите на Оклахома, торнадото е опустошило район с продължение около 20 километра между предградията Нюкасъл и Муур. Най-тежко е пострадало предградието Муур в южната част на града, чието население е 55 000 души.

Унищожени са две училища и множество домове. „Разрушенията са навсякъде, домовете на хората са напълно разрушени,” заявява директорът на службата по бедствия и аварии Дейвид Барнс.

Сред ранените при бедствието са 70 деца, съобщиха от медицинските служби в щата. В медицинския център Оклахома-сити са хоспитализирани 65 деца, а в медицинския център Интегрис – 5 деца. В втория се намират десет души с опасност за живота и 12 в тежко състояние. Очаква се броят на ранените да нарасне.

Според метеорологичната служба на САЩ възможни са образувания на нови торнадо. Губернаторът Мери Фейлин призова местните жители да потърсят убежище.