Премахване на боя от дървена врата

0
Добави коментар
traiki333
traiki333

При пребоядисването на дървена врата трябва да сте много внимателни, когато премахвате стария слой, тъй като дори при малко по-силен натиск, е възможно да я надраскате или повредите, което няма да успеете да го прикриете дори да нанесете няколко слоя боя. Така, че не Ви препоръчаме да използвате директно шкурка, шпатула или друг инструмент, с който да премахнете старата боя до основи, а да ангажирате някоя фирма, която предлага подобни услуги.

В случай, че не можете да си позволите наемането на фирма или пък имате желание сами да се заемете с това начинание, то нека Ви предложим няколко варианта, които бихте могли да приложите, за да може безопасно да свалите старата боя от вратата.

За целта ще Ви трябва специален химически разтвор или метилен хлорид. Важно, е да отбележим, че при използването на такива материали, е необходимо да работите навън или на добре проветрено място, защото от вредните изпарения, които се отделят, е възможно да се задушите или да Ви прилошее. Също така Ви препоръчваме да използвате ръкавици и маска, защото, е възможно да се изгорите или да се предизвикат нежелани алергични реакции в случай, че дори капчица от разтвора попадне върху кожата Ви. Така, че задължително трябва да вземете необходимите мерки, които ще гарантират безопасността при използването на химическите разтвори.

След като разполагате с всичко необходимо, е време да започнете работа. Без значение дали смятате да използвате метилен хлорид или друг химически разтвор, то боравенето с него, е идентично. Поставяте вратата да легне(хоризонтално), за да не изтече разтвора и намазвате равномерно и обилно. След което може да поставите восъчна хартия, с която да забавите изпаряването на разтвора и ефекта от разтвора ще бъде по-голяма. Оставяте вратата в това положение за няколко часа(4-5 или повече, колкото прецените), след което взимате някакъв инструмент(шпатула, тел и т.н.), с който същевременно ще Ви бъде удобно и няма да нанесете поражения върху вратата при „изстъргването” на разтвора. В случай, че дори след премахването му са останали следи от боя, то повтаряте цялата операция, докато не останете доволни от резултата.