Лили Друмева с нова песен

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Първата дама на кънтри музиката в България написа автобиографична песен със заглавие „Кънтри в душата”. Текстът е посветен на кънтри и блуграс музиката, която промени живота й. Лили Друмева разказва за хубавите години, прекарани с групата Lilly of the West, многобройните концерти и щастливи моменти. Любовта към тази музика е залегнала дълбоко в душата й.

Записите на „Кънтри в душата” са направени в Братислава и София с участието на една от водещите европейски кънтри групи – Candy Floss от Словакия. С тях Лили Друмева има дълг огодишно партньорство и е била на турне в Съединените щати. В групата свирят Симона Шмидова – банджо, Антон Народа – контрабас, Михал Барок – мандолина, Душан Хронец – китара, Михал Ковач – цигулка.

Аранжиментът, миксът и мастерингът са на Стамен Янев (от група „Акустика”), който е и копродуцент на деветте албума на Lilly of the West. Музиката и текста са на Лили Друмева. Използван е цитат от емблематичното парче на Джон Денвър „Country Road Take Me Home” със специалното разрешение от потомците на автора. Може да чуете песента в Youtube и да разгледате колаж от снимки на Lilly of the West. Съвсем скоро ще има и професионален видео клип: http://www.youtube.com/watch?v=IPtWXeoLgts&list=UUGooczrewmI7iNoLTv7tfsA&index=1

Лили Друмева и Lilly of the West ще бъдат домакини на третото издание на Country West Fest. Тази година фестивалът ще се проведе на 29 и 30 юни в ресторант “Saloon”, Национален хиподрум, град Банкя.

Лили Друмева е пионер в кънтри и блуграс музиката на Балканите. Основава Lilly of the West през 1996 г. в София. Следват турнета в Европа и Америка и многобройни награди. Групата е записала 9 дългосвирещи албума и участва в различни проекти. Лили Друмева е автор и водещ на музикални предавания по радиото и телевизията.

Към статията няма коментари. Напишете първия.