Mercedes-Benz SL CK63 RS от Carlsson

1
Добави коментар

Mercedes-Benz SL CK63 RS от Carlsson

Публикувано на: 21/05/2013

Select LanguageAfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseLatvianLithuanianMacedonianMalayNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwedishThaiTurkishUkrainianUrduWelsh

Carlsson е германската тунинг компания, специализирана в модифицирането на Mercedes-Benz. Те искаха да се подобрят Mercedes SL CK63 RS и с по-голяма мощност, пълен аеродинамичен комплек , най-добрата кожа за интериора на колата и изключителна боя създават един шедьовър! Двигателят на колата е със същият обем, но след няколко подобрения вече разполага с зашеметяващите 600 кс вместо серийните 525 кс. Максималният въртящ момент също нараства от 630 Нм при 5200 об до 705 Нм при 5100 оборота в минута. След това напомпване на колата, тя може да ускори от 0 до 100 км/ч само за 4.1 секунди и е с половин секунда по-бърза серийния AMG модел.

Ограничителят на скоростта е също премахнат и сега може да достигне 325 км/ч максимална скорост. За да се подобри аеродинамиката на колата, момчетата от Carlsoon правят специален комплект с нов преден и заден дифузьор, изработен от полиуретан и много елементи от въглеродни влакна, които насочват въздушния поток за най-добро сцепление.

Стабилността на автомобила и поведение на пътя се подобрява с електронният кит – C-Tronic от Carlsson, той е съчетан с ABC спортното окачване от AMG. Това прави Mercedes SL CK63 RS по-ниск с до 30мм и с новата аеродинамика и подсилени спирачки, колата ще се справя много добре при високи скорости. Автомобилът впечатлява със спиращата дъха боя наречена “Stealth Titanium Graphite”, което е може би най-матовият черен цвят, произвеждан някога. Carlsson  получават помощ от експертите по матова боя “Standox” от Вупертал и свършват прекрасна работа заедно. Отделно от нова боя, бодикит и подобрения по мощността, Carlsson също е снабдява CK63 RS с нов стилен интериор.

Седалките, вътрешната облицовка на вратите и повечето тапицерия е изработена от велур. Стелките на колата и подглавници са изработени от мек велур, в който е бродирано логото на Carlsson. Може би най-вълнуващо промяна са повдигащите се врати на RS, които се отварят за всеки клиент искащ такава уникална кола. След като водачът слезне, над вратата той може да види декоративен шев, което прави елегантен контраст в интериора на автомобила и има осветео логото на производителя.
Цената? Тя може да изглежда изключително скъпа, но сме сигурни, че тази кола е си струва всяко пени. Carlsson предлагат този нов модел за 272 500 евро.