Георги Миланов стана Футболист на футболистите 2013, Стоичков – треньор № 1

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Литекс обра наградите на традиционната церемония Футболист на футболистите 2013, като негови представители бяха излъчени като победители в двете най-престижни категории. Георги Миланов триумфира при играчите, а Христо Стоичков- при треньорите. Както се знае, в тази анкета се взима под внимание гласът на футболистите, които гласуват за своите колеги. Водещата на церемонията Петя Кузева пък уточни, че резултатите са изчислени преди средата на месец май, което вероятно се е отразило предвид драматичния финал на първенството.

Георги Миланов изпревари Емил Гъргоров oт Лудогорец и ветеранът Иван Цветков от Ботев (Пловдив) в най-престижната категория. Той получи за победата си статуетка и картина на художника Борис Богданов.

„Благодаря на моя отбор, защото наградата ми е резултат и на техните усилия. Ние показахме, че това е пътят, който трябва да се следва. Играем само български млади футболисти и резултатите ни не са лоши“, каза Миланов, след като получи наградата си от Стоичков.

Легендата на Барселона и на българския футбол пък изпревари при треньорите Димитър Димитров-Херо от Черноморец и Станимир Стоилов от Ботев (Пловдив).

„Наградата не е моя, а за футболистите и за моите помощници. Те донесоха радост на хората в Ловеч. Трудът, който вложиха, и резултатите, са пирмер за това как работим, как работи школата. Наградата е и за треньора на националния отбор, а той може да бъде спокоен, защото играчи пак ще има. Независимо, че няма трофеи, аз съм доволен от играта, от раздаването на момчетата в Литекс. Най-важното е да сме без контузии, а времето ще покаже дали сме били прави, каза Стоичков, след като получи приза си от Антон Попов- началник на Първенствата и турнирите в БФС.

Най-успешният български футболист от играещите в момента Димитър Бербатов награди младите таланти на сезона. Призът грабна Тодор Неделев от Ботев (Пловдив), а след него останаха двама играчи на Литекс- Симеон Славчев и Илия Миланов. Футболният отбор на Черноморец (Бургас) получи наградата За честна игра, като Димитър Димитров получи наградата от Любослав Пенев. Самият национален треньор също беше удостоен с приз Футболна личност на годината. Капитанът на Левски Станислав Ангелов отстрами софийските отбори с наградата За цялостен принос.

СНИМКИ: МАРИН МАРИНОВ, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ