Lamborghini Aventador LP 720-4 50 Anniversario

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Lamborghini представи на автомобилното изложение в Шанхай по случай 50-годишния юбилей на фирмата Aventador LP 720-4 50 Anniversario. Лимитираната до 100 екземпляра серия носи знака на модела със специален статут, това е един плакет с логото на 50-ия юбилей и серийния номер на изданието

Още по темата

Повече за Lamborghini

» Всички новини
» Всички тестове

Освен това, италианците добавиха още 20 к.с. повече мощност към Lamborghini Aventador LP 720-4 50 Anniversario, както подсказва името на модела. Чрез промяна на настройките 6,5-литровият  V12 двигател достига 720 к.с. Lamborghini Aventador LP 720-4 50 Anniversario е толкова мощен, че за 2,9 секунди спринтира от нула до 100 км/ч., а максималната скорост е 350 км/ч – тези стойности обаче ги достига и по-слабата с 20 к.с. версия.

Aventador LP 720-4 50 Anniversario има нова предна и задна част

За да може юбилейният модел също да бъде разпознат в огледалото за обратно виждане, предницата е допълнително променена. Въздухозаборниците и спойлерът са увеличени и изтеглени, малки странични спойлери оптимизират дизайна на предницата. В задната част на Aventador LP 720-4 50 Anniversario Lamborghini са интегрирали разширен дифузор и решетка с голяма площ за по-добра вентилация на машинното отделение.

Уникалният външен вид се дължи на неповторимия жълт цвят, който по традиция избират повечето клиенти на Lamborghini. Цветът „Giallo Maggio“ е допълнително покрит с още един отразяващ се блестящ слой, който ще позволи на Aventador LP 720-4 50 Anniversario на Lamborghini особено добре да блести на слънцето. Предната и задната част, както и страничните прагове, също са боядисани в Giallo Maggio, очертано от матово черно. Към всичко това Lambo са добавили и полирани джанти.

Още новини от Шанхай за Lamborghini

В интериора е използвана анилинова кожа, която с цветовата си гама напомня на родината на Lamborghini и по-специално на областта Емилия-Романя. Черният цвят „Nero Ade“, комбиниран с „Terra Emilia“, дава красив нюанс на кафяво. Като алтернатива би могло да се поръча и жълто, свързано с хубавото име Giallo Quercus. Цвета може да се види и в герба на Sant´Agata Bolognese.

Другата новина от Шанхай е, че Lamborghini представи Gallardo LP 560-2 50 Anniversario. Моделът със задно предаване и 560 к.с. е боядисан в Bianco Opalis блестящо бяло и притежава изключителни характеристики като например голямото задно крило, изработено от въглеродни нишки на Gallardo Superleggera, или прозрачния капак на двигателя.

В Шанхай са показани също Aventador LP 700-4 Roadster в Bianco Isis и един Gallardo LP 560-4 Spyder в Grigio Telesto.