Деколтето

1
Добави коментар

Горещите пролетни и летни дни предполагат леки и удобни дрехи. Раменете и шията са открити, косата се развява от вятъра, а деколтето привлича погледите. Добре е обаче да знаете, че не всяко деколте е подходящо за офиса, за среща, купон или парти…

Деколтето

Остро деколте

Острото деколте удължава шията и силуета като цяло и придава невероятна изящност. Затова е най-често срещаното при официалното облекло.

Ако сте забелязали, повечето дами, които посещават партито за връчването на „Оскар“-ите, са именно с рокли с остри деколтета.

В зависимост от това, дали искате да изглеждате по-предизвикателно или по-дискретно, то може да е по-дълбоко или по-късо. При вечерните рокли деколтето не трябва да е по-дълбоко от 20 см. Това е идеалният вариант. Един красив, не много голям медальон би стоял чудесно на този тип деколте.

Разновидност на острото деколте е сърцевидно деколте.

Сърцевидното деколте е най-разпространеният вид. Създава илюзия за по-голям бюст, затова е подходящо за жени с малки или нормални форми. За дамите с по-пищни гърди това деколте не се препоръчва, тъй като ще подчертае размера им ще им придаде пошла визия.

Равно деколте

Равното деколте е много предизвикателно и разпространено, което оставя открити гърба и горната част над бюста. На пръв поглед това деколте създава илюзията, че всеки  момент ще се свлече. 

Квадратно деколте

Тъй като квадратното деколте привлича силно погледите към линията на бюста, е по-подходящо за коктейлни, вечерни рокли. Внимавайте, когато избирате бижутата, защото този тип деколте е доста претенциозно към аксесоарите. Тясна верижка по врата и малки обеци ще дооформят стилно цялостния силует.

Деколте тип „лодка“
Деколте тип „лодка“ формира права линия от едното до другото рамо отпред и отзад и стига близо до шията. Оформя добре бюста, като оставя раменете нежно разголени и на показ.

Придава на фигурата семплост, уравновесеност и елегантност. Може да бъде изчистено или да има бродерии, мъниста и апликации. Деколтето тип „лодка“ е удобно за носене, може да се комбинира с различен вид кройка на дрехата. Най-подходящи за него са семплите бижута – късо или средно дълго колие, което да не завършва с остър връх.

С такова деколте можете да отидете спокойно на работа, стига да не е прекалено изрязано. Когато едното рамо леко пада, дрехата е по-подходяща за вечерно парти.

Деколте с висока яка или яка  тип „лебед“

Придава строгост и елегантност, която е подходяща за вечерни събития. Стига до най-високата част на шията. Трябва да се носи с прибрана коса и без много бижута.