Чавдар Трифонов: Аз съм зависимият кандидат за кмет на Варна

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Поредният, който обяви, че ще се кандидатира за кмет на Варна – Чавдар Трифонов, обяви мотивите си да се включи в борбата. Той е възмутен от преекспонирането на понятието „независим кандидат“.„С подкрепата на приятели и съмишленици аз се кандидатирах като безпартиен и, в този смисъл, независим кандидат. Няколко дни след това се оказа, че като „независими” се кандидатират хора с ясна партийна и административна предопределеност. Например депутат, положил клетва преди пет дни, се оказа издигнат от независим комитет, а не от собствената си партия. Бивш кандидат за кмет и член на партия също се представя за независим. Местен собственик на партия, подаде документи по същата формула“, посочи той.

„Под тази формула преди години градът беше подмамен да подкрепи Кирил Йорданов. Всички станахме свидетели на тази измама“, припомня кандидатът.

„Ако думата „независим” ще ме превърне в съучастник в една масова измама, наблюдавайки регистрациите на кандидатите, то аз отказвам да участвам в нея. Днес декларирам, че вече никъде няма да се обявявам като независим кандидат. Смятайте , че от днес аз съм зависимият кандидат за кмет на Варна. Зависим съм от подкрепата на семейството си, от доверието на приятелите си, от мнението на варненци“, заявява Трифонов.

„От мен очаквайте да чувате само истината, независимо на кого това се харесва“, обеща той.

Изборите за кмет на Варна са на 30 юни.