Петър Чобанов постави под съмнение фискалната стабилност

1
Добави коментар

Икономистът и депутат от БСП Петър Чобанов постави под съмнение фискалната стабилност на държавата – факт, който беше сред гордостите на бившия финансов министър Симеон Дянков. В ефира на БНТ Петър Чобанов, който е и бивш председател на Комисията за финансов надзор, каза, че не е сигурен, че има действителна фискална стабилност.

„Постигна се намаление на дефицита. Въпросът е на каква цена, как това се отрази на икономиката и какви скрити разходи очакват бъдещия финансов министър“, коментира Чобанов. Според него не са ясни и предизвикателствата пред бъдещия бюджет.

„Въпреки доброто ни желание по отношение на данъчната система, като гледам как вървят преговорите, смятам, че наистина няма да пипаме данъците“, добави Петър Чобанов.

Той обясни, че няма предложение към него да поеме икономическото министерство. „Това, което ще бъде мотото на новото правителство и нещата, около които ще се обедини са, че трябва да се покаже, че ще има прозрачност, поемане на отговорност и отчетност за действията“, каза още Петър Чобанов.

Етикети:

данъци | Петър Чобанов | фискална стабилност