10 прости трика, които ще ви помогнат да изглеждате слаби

2
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Упражненията и здравословното хранене са най-добрият начин да получите мечтаното тяло, но понякога важните събития изникват изневиделица и вие сте принудени да реагирате бързо. За да научите как с минимални усилия да постигнете зашеметяващи резултати във външния си вид, обърнете внимание на следващите 10 съвета.

1. Облечете си еластично бельо

Ако искате незабавно да се вмъкнете в един номер по-малка рокля, единственият начин да успеете е, като под нея облечете еластично бельо. Макар да не е най-секси бельото на света, ако искате да се сдобиете със строен силует, ще трябва да се примирите с него. Ефектът обаче ще е поразителен – ще забравите за всякакви бучки, подутини и неравности. Слагайки си такова бельо, ще създадете илюзията за по-стегнато и по-слабо тяло.

2. Съобразете модела с формата на тялото си

Да облечете тесни и неудобни дрехи с надеждата, че те ще ви помогнат да изглеждате по-слаби, е най-лошото, което можете да направите. Вместо да правите такива отчаяни опити, по-добре е първо да помислите за фигурата си и това какви особености крие вашето тяло. Ако сте по-широки в талията, тесните дрехи и рокли само ще подчертаят този недостатък и то по особено неприятен начин, така че не прибързвайте и най-вече не се доверявайте сляпо на модните течение.

3. Обърнете внимание на стойката си

Постарайте се да подобрите стойката си и да стоите изправени – това е един от най-лесните начини да придобиете по-слаба визия. За да подобрите стабилността си и да се отървете от вдървената и тромава походка, започнете да правите ежедневно упражнения. Йога и Пилатес също спомагат много. Старайте се да стоите изправени дори и докато седите – дръжте раменете назад и не се изгърбвайте.

4. Предотвратете издуването на корема

Знаейки че ви предстои важно събитие, на което трябва да изглеждате добре, редно е предварително да помислите за нещата, които консумирате. В деня на голямото събитие избягвайте храните, богати на фибри, а така също плодовете и зеленчуците, бобените и зърнените храни, които са известни като основни причинители на газове в стомашно-чревния тракт. Отбягвайте и сол, също газирани напитки и дъвки – те също водят до издуване.

5. Направете си тен

Не е задължително да се пържите под жаркото слънце или да киснете дни наред в задушните солариуми – достатъчно е да се снабдите с тубичка бронзов лосион. Тъмната кожа създава оптична измама, че човек е по-слаб, отколкото е всъщност. Така че нищо не ви коства да опитате. Подберете точни нюанс и не прекалявайте с количеството.

6. Научете се как да позирате пред фотообективите

За да изглеждате по-слаби на снимките, забравете за класическата фронтална поза. Застанете леко извърнати настрани, едното рамо нека бъде по-издадено от другото. Заставайки под този ъгъл срещу камерата, си гарантирате една далеч по-стройна и слаба фигура на снимките.

7. Обуйте високи обувки

Високите токове доказано издължават фигурата и я правят стойката по-изправена и стройна. На висока платформа кракът ви ще изглежда по-дълъг, както и по-слаб.

8. Тонизираща тренировка

Направете си една тренировка непосредствено преди да започнете да се приготвяте. Това ще ви се отрази изключително освежаващо и тонизиращо. Наблегнете с упражнения за всеки мускул, особено в онези части от тялото, които ще са видими. Коремните преси ще помогнат да почуствате коремната област много по-стегната. Накарайте кръвта си да се раздвижи.

9. Аксесоари

Ако след всичко все още имате известни притеснения за определени места от тялото си, знайте, че най-добрият ви съюзник винаги са аксесоарите. Ако например се тревожите, че раменете ви не изглеждат добре, прикрийте ги с шал. Подберете най-подходящите аксесоари, за да подчертаете онези части, с които пък се гордеете. Истинското очарование е в детайлите.

10. Направете си компрес

Даже и да не успеете да свалите излишните килограми, винаги можете да се почувствате по-добре, като си направите детоксикиращи и хидратиращи процедури. Тези компреси ще ограничат задържането на течности в организма и ще ви накарат да се усетите поне временно по-слаби.