Средиземноморската диета на Дженифър Анистън

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Холивудската актриса Дженифър Анистън спазва хранителен режим, наречен „Сонома“, при който се набляга основно на средиземноморската храна.

Продуктите в тази средиземноморска диета са натурални, не изискват много време за обработка, изключително богати са на антиоксиданти и бедни на калории, но с голяма хранителна стойност.

Ако решите да изпробвате този режим, трябва да ядете десет на брой неща: бадеми, чушки, броколи, боровинки, зехтин, грозде, ягоди, спанак, домати и пълнозърнести продукти.

Диетата съдържа три етапа, като най-строг е началният.

ПЪРВИ ЕТАП

Той трае десет дни и през него се консумира най-малък брой храни. Намален е до минимум приемът на сладки и тестени изделия. Първият етап е
труден за преодоляване, но пък през него се свалят най-много килограми и удовлетворението след това е наистина голямо.

Консумират се протеинови храни като – пилешко филе без кожа, яйца, морски деликатеси, телешко филе, соеви продукти и риба, обезмаслени млечни продукти, една порция бобови храни на ден, зеленчуци с ниско съдържание на нишесте (т.е. без картофи и ориз), зехтин.

За диетата си пригответе една купичка, която поема 2 чаши вода, една малка десертна чинийка и една чиния с диаметър 22 см.

Закуската се състои или от протеиновите храни, или от пълнозърнестите с обезмаслено мляко – в десертната чинийка.

Обядът се сервира в 22 см чиния и е от малко повече от половината зеленчуци, а останалото за протеиновите храни.

Вечерята се сервира в 22 см чиния, половината пълна със зеленчуци, 30% – с протеинова храна и 20% бобови (или пълнозърнести) храни.

ВТОРИ ЕТАП

През този период се позволяват повече храни и поради тази причина отслабването леко се забавя. Той няма определен срок, през който да се спазва, защото продължава докато достигнеш желаното тегло. След това се добавят повече плодове и млечни продукти, но ниско-маслени.

Закуската е като в предишния етап.

Обядът и вечерята – като в първи етап, но са добавени и плодове.

Порционът е същият като в предишния етап, но чинията за обяда и вечерята се разделя на 4 равни части: 1/4 протеинови храни, 1/4 зеленчуци, 1/4 плодове и 1/4 бобови храни.

ТРЕТИ ЕТАП

Етап 3 от диетата „Сонома“ е най-приятен, защото при него се позволят не само повече храни, но и някои изкушения като бонбони и шоколад, разбира се, в ограничено количество. Тук можеш да хапваш повече, но не забравяй да съобразяваш ежедневното си меню с продуктите, изброени по-горе.

Дженифър Анистън е фен и на диетата на Аткинс. Тя се храни здравословно и тренира всеки ден.Каква е фитнес програмата на Дженифър Анистън >>>Какви са  тайните за красота на Дженифър Анистън? >>>