Симон: Играе ми се с Пиаченца в Шампионската лига, но не знам дали ще остана (ВИДЕО)

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Симон: Играе ми се с Пиаченца в Шампионската лига, но не знам дали ще остана Кубинският център на Копра Елиор (Пиаченца) Робeртланди Симон даде интервю, в което обяснява дали ще остане в клуба и през следващия сезон какви са целите му. Какво е бъдещето пред Симон?

„Дори и аз не знам! Когато от клуба решат ще ме информират“, заяви Симон. „Все още има договор за още една година с Пиаченца и винаги съм казвал, че в този клуб се чувствам добре. Истина е! Аз съм тук и само мениджърът на отбора може да реши дали да ме задържи или не“, допълни централният блокировач.

Симон стана вицешампион на Италия с Пиаченца и спечели „Чалъндж къп“, след като преди това не игра 2 години заради наказание от Кубинската федерация по волейбол.

„Бих се радвал да играя за Пиаченца и през следващия сезон. Това не е новина за никого. Би било напълно заслужено заедно с героите от този сезон да играем в Шампионската лига, за която се класирахме напълно заслужено“, заяви Симон. „Нямам представа дали Христо Златанов ще остане в отбора. През последните дни не бях тук и не съм се чувал с него. Сега след като вече съм в Пиаченца вероятно ще говоря с него“, завърши Робертланди.

Според последните информации от италианските медии е много вероятно ветеранът Алесандро Фей да бъде върнат да играе на поста централен блокировач, където също има добър опит, а младият Лука Ветори да играе като диагонал на отбора. Така Фей ще запълни дупката в центъра, която остави американецът Максуел Холт, който ще премине в руския Динамо (Москва).