Какво да видим в Токио

34
Добави коментар

Туризъм

Токио – столицата на Япония. Това е един от най-големите космополитни и пъстри градове в света. Да се насладим заедно на едно пътешествие из забележителностите на града.

Храмът Сенсо-джи

Храмът Сенсо-джи е най-старият храм в Токио и се намира в квартал Асакуса. За да се влезе в двора на храма се преминава през Kaminarimon (Вратата на гръмотевиците). На този забележителен вход, в червено и черно, стоят две статуи – на Raijin (Богът на гръмотевиците) и Fujin (Богът на вятъра). От Вратата на гръмотевиците до Храма Сенсо-джи има малка уличка, наречена Накамаси Дори, която е пълна със сергии, на които се продават типичните традиционни дрехи, сувенири и лакомства.

Как да стигнем до там: Гара JR Asakusa, спирка с метро на линия Ginza.

Императорският дворец в Токио

Намира се в бившия замък Едо. Императорският дворец е голям парк, заобиколен от масивни каменни стени. Той се намира в центъра на японската столица и е дом на японското императорското семейство. В предната част на двореца има голям площад, от който се виждат мостовете за влизане в градините. Дворецът и вътрешните градини не са публично отворени. Само на 2 януари и 23 декември посетители могат да влязат и да видят членовете на императорското семейство, които правят публични изяви от балкон.

Как да стигнем до там: Станция Nijubashimae на линия с метрото Chiyoda.

Токио Тауър

Токио Тауър може би е най-известната архитектурна забележителност в Токио. Кулата е висока 333 м и е символ на възраждането на страната като световна икономическа сила. По предназначение Токио Тауър се използва за телевизионни и радио студиа, но безспорно е една от най-големите туристически атракции в града.

Ако посетите Токио Тауър, можете да се изкачите до главната обсерватория на кулата, на 150 метра, или до специалната обсерватория, на 250 метра, за да се насладите на прекрасната панорамна гледка към града.

Как да стигнем до там: Станция Akabanebashi на линия Oedo на метрото.

Токио Дисни Ресорт

Първият тематичен парк на Дисни извън САЩ е построен в Токио. В момента паркът предлага хотелско настаняване, увеселителен парк, воден парк, търговски център и още много други атракции.
Работно време на Токио Дисни Ресорт: 9-22 часа.

Как да стигнем до там: Гара Maihama на Ferrocarril JR

Ропонги Хилс

Ропонги Хилс е модерен квартал, в който има много жилищни сгради, офиси и развлекателни обекти. В този квартал можете да посетите Мори Арт музей, кино комплекси, магазини и ресторанти. В Ропонги Хилс се намира и Ропонги Хилс Мори Тауър, небостъргач на 54 етажа, който е отворен всеки ден от 10 до 23 часа. На първите шест етажа на кулата има магазини и ресторанти, а на последните шест – музеи и тераса, от която се открива изглед към целия град. На останалите етажи се помещават офиси на фирми.

Как да стигнем до там: Линии Hibiya и Oedo на метрото -станция Roppongi.

Сумо стадион „Кокугикан“

Сумото е национален спорт, произхождащ от шинтоизма. В Риогоку се намира стадион „Кокугикан“, а на първия етаж има музей, посветен на опазването на културата на спорта.

Работно време: Понеделник-Петък от 10 до 16.30 часа.

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на&nbspповече

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много&nbspповече

Пустините заемат около една пета от повърхността на Земята. Намират се в умерения&nbspповече