Как да се отървете от мравките?

1
Добави коментар

Всеки дом се е сблъсквал поне веднъж с неприятното „гостуване“ на мравки вкъщи. Работливите насекоми могат да са голяма напаст и понякога упорито отказват да напуснат бойното поле. Ето някои идеи как да се отървете от мравките.

Като за начало е добре да откриете откъде влизат мравките. Понякога идват от тераси, балкони, градини. Друг път насекомите излизат от пукнатини или ъгълчета в къщата. Едва след като проследите пътя на мравките, може да вземете мерки срещу тях. Ето и някои идеи:

Ако мравките идват от пукнатини, запълнете ги с тестена смес от брашно, вода и сол.
Поръсете ъглите и част от мравешката пътека със смес от бакпулвер и пудра захар или с бебешка пудра. Подобен ефект има и прахът за пране.
Напръскайте там, където са мравките, с разтвор от вода и прах за пране или препарат за чинии.Като отрова за мравките действа и содата за хляб.
Сред най-използваните и ефективни методи за борба с мравките е поръсването със сол по ъглите.
Ако у дома имате домашен любимец, той също може да ви е от полза в борбата с мравките, тъй като насекомите усещат присъствието на друго по-силно от тях същество и не смеят да се борят с него.Използвайте продукти, които мравките мразят и които им действат като отрова. Такива са например канелата, лимоновият сок, ментата, обелки от краставици (най-добре горчиви), утайката от кафе и талкът.Потърсете в аптеката тебешири, къщички, спрейове, прахчета или други химични вещества, които да ви помогнат да се отървете от мравките.

29.05.2013/ Христина Спасова