Дани Милев: От години съм с хипертония и подагра!

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Дани Милев е един от най-популярните български поп изпълнители и сред най-известните композитори. Той е също така и страхотен китарист. Работил е заедно с едни от най-успешните български музиканти. Дани е автор на много от съвременните хитови песни.През 2000 г. Дани Милев отваря свое собствено студио, наречено “Фабула”. Там освен собствена музика той реализира и няколко албума на известни изпълнители – “Не завиждам” на Нона Йотова, дебютния албум на Нети, както и “Естрада” на Дони. През 2008 г. участва в “Евровизия” със собствената си песен “Светлината и мракът”, която изпява сам. На финала на конкурса е класиран на четвърто място. Ето какво разказа симпатичният музикант за здравословните си проблеми.- Здравейте, г-н Милев, как се чувствате?
– Чувствам се прекрасно на възрастта, на която съм. Като че ли това са най-хубавите ми години – като усещане, емоции и преживявания.

– Оказва ли ви влияние смяната на сезоните?
– Огромно влияние ми оказват сезоните и смяната им. Моите любими сезони са пролетта и есента. Не обичам много горещо и много студено.

– Как ви се отразява тази смяна?
– Появяват се леки депресии, болежки тук и там и по-ниска работоспособност.

– Как успявате да поддържате физическата си форма?
– Със спорт и разделно хранене.

– Какво спортувате?
– Няколко неща. Плувам два пъти седмично. Когато мога, карам каяк и ходя на езда.

– Спазвате ли някакъв здравословен режим? На хранене, например, и какъв е той?
– Да,

спазвам строги диети

От няколко години имам хипертония и подагра, което ме задължава да внимавам с доста храни. Избягвам всички храни и напитки, които са противопоказни на тези заболявания.

– Какви грижи полагате още за здравето си?
– От няколко години живея значително по-кротко и спокойно, като рядко бързам за каквото и да е. Просто тръгвам навреме. Редовно си проверявам кръвното налягане. Спя достатъчно много.

– Кое ви действа стресиращо?
– Стресира ме, когато излишно се бърза, и се оказвам въвлечен в такава ситуация извън желанието ми.

– Имали ли сте някакви сериозни здравословни проблеми и как сте се справили с тях?
– Преди няколко години направих

тежка алергична реакция

вследствие на комбинация на лекарства за хипертония и подагра. Лежах в болница 10 дни. Иначе до този момент никога не бях лежал в такова здравно заведение.

– Налагало ли ви се е да правите компромис със здравето си, за да изпълните поет ангажимент?
– Не правя компромиси със здравето си! Може би единствено заради живите ефирни предавания, които независимо от нас ни създават изключителен стрес, което несъмнено е много вредно.

– На кои лекари се доверявате?
– На препоръчаните от близки – също лекари.

– Имате ли лекари в рода си?
– Не, въпреки че моите родители искаха да стана лекар – звучало добре – доктор Милев!!!

– Използвате ли народната ни медицина?
– Понякога, да, знам, че за някои неща е много ефективна.

– Какво е мнението ви за здравеопазването в България?
– Бедни хора в бедна държава…

Ниско самочувствие на професионалисти,

които са се подготвяли дълги години с тежък труд, за да станат лекари.

– Как намирате цените на лекарствата у нас?
– Геноцид над изнемогващите… И за мен на моменти, въпреки че съм в активна трудова възраст, е напрежение, когато трябва да купувам скъпи лекарства. Дано сме здрави!!!

– Според вас защо българите се разболяват?
– Стрес, вредни храни, нездравословно хранене, неглижиране на профилактиката и навременното лечение след усещане на първи симптоми…
Затова носете си новите дрехи, радвайте се на всяка щастлива минута, когато сте здрави, и го усещайте с всяка клетка на тялото си.

– Какъв е последният проект, по който работите?
– Работя едновременно по няколко проекта. Като за начало ще спомена, че финализирам албума си, като довършвам последните две песни от него. Предстои ми промоция на видео към песента “Бяла тишина” по проекта “Песента на софийските улици”, като аранжиментът на новия вариант на песента е направен от мен и освен това там пея заедно с множество улични музиканти. Довършвам песента на Неделяна Христова – “Малка песен за любов”, която се класира за конкурса “Бургас и морето”, по моя музика и аранжимент и текст на Мариана Попова, както и поредната песен на Мариана Попова, по моя музика и аранжимент – казва се “Търся те”!

Предстои ми прекрасно лято, много студийни часове в правенето на музика. Както и почивка в къщата в Неа Перамос – Гърция.

Люба МОМЧИЛОВА