Грим за всеки летен ден

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Смяната на сезоните неизбежно води и до промяна в стила и начина на гримиране. Тежките покривни фон дьо тени и тъмните матови червила някак естествено отстъпват място на нежно подчертаните прасковени скули, свежия тен и прозрачните устни.

А ето и как да постигнете перфектен летен грим, с който ще се чувствате комфортно и ще излъчвате свежест дори и в най-топлите и слънчеви дни. Просто последвайте тези 7 лесни стъпки.

Donna Trope / Glamour 1. След като сте хидратирали лицето и околоочния контур с лек и бързопопиващ овлажнител, нанесете кремообразен коректор под очите, както и за да прикриете отделни петънца и зачервявания по лицето си. Използвайте малко количество продукт и го разнесете с помощта на малка и не много мека четка за грим.

2. Изберете лек фон дьо тен в два цвята – един, който съответства на тона на кожата ви и друг, който е с 2-3 нюанса по-тъмен. Нанесете ги така, както е показано на снимката, и разнесете внимателно, за да се слеят цветовете и да няма резки граници. Така ще изравните тена си и едновремнно ще контурирате лицето си, за да не изглежда то просто като платно, а да добие триизмерност.

Donna Trope / Glamour 3. Пробвали ли сте кремообразен руж? Той се нанася много по-лесно от прахообразния и придава на лицето ви още по-естествен и нежен вид. Нанесете такъв продукт в прасковен цвят на на скулите си, използвайки върховете на пръстите си. Внимавайте с количеството. Започнете със съвсем малко руж и ако прецените, че имате нужда от още, нанесете втори слой.

4. На подвижния клепач нанесете кремообразни сенки за очи с перлен блясък. Подберете цвета им според тона на кожата си и заложете на лек нюанс на шампанско. Това ще бъде вашата база за сенки.

Donna Trope / Glamour 5. Във външния ъгъл на окото нанесете бронзови кремообразни сенки, а в центъра на клепача – златисти. За да запазите получения грим за по-дълго, фиксирайте внимателно с прозрачна прахообразна пудра.

6. Вместо очна линия, нанесете кафяв молив и го опушете, с помощта на малка четка за сенки. Завършете с два слоя спирала на горните и долните мигли.

7. Нанесете на устните балсам, за да ги омекотите. След 5-10 минути попийте излишното количество продукт със салфетка и нанесете полупрозрачно червило или гланц в ягодов цвят.

Ако тази статия ви е била интересна, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!