Каква вода да изберем?

1
Добави коментар

Каква вода да изберем?

Минерална вода „Горна Баня” е природно чиста и бистра, с отличен химичен състав. Съдържанието на натрий (Na – 39,75 мг/л) спомага за благоприятния й ефект при стомашно-чревни, бъбречно-урологични, жлъчно-чернодробни и много други заболявания.

Ниското съдържание на флуориди (F – 0,23 мг/л) и ниската обща минерализация (153 мг/л) пък я правят идеална за ежедневна употреба от деца и възрастни.

За тези, които държат да редуват минералната с трапезна вода – „Бутилираща Компания Горна Баня” предлага и трапезна вода – „Сердика” и „Трапезна вода”. Водата е пречистена по метод на обратна осмоза или така нареченото филтърно пречистване, чрез което се премахват съдържащите се в нея бактерии и микроорганизми, които могат да се открият в чешмяната вода, например, и които са вредни за вашето здраве и това на детето ви.

   

Има благоприятно действие върху организма, поради липсата на минерализация и e подходяща за неограничена употреба от всички възрастови групи, като се препоръчва за ежедневна консумация от кърмачета, деца и бременни жени.

 

** Въпрос на етикет

Много хора не обръщат внимание на етикета на минералната вода, която купуват и посягат към първата бутилка, която видят пред себе си. В летните горещини е особено важно да пием достатъчно вода, за да не доведем организма си до дехидратация, а тя от своя страна до отпадналост, липса на енергия и световъртеж. За възрастен човек дневната доза е около 35-40 мл. на килограм телесно тегло.

Етикети: вода, детокс