Какви са модните тенденции за чантите през новия сезон

22
Добави коментар

Какви са модните тенденции за чантите през новия сезон

Ако дамската чанта не е сред вашите най-важни аксесоари, а служи само за пренасяне на ключове, тефтери и други лични вещи, време е да преосмислите това свое отношение.

Всяка чанта, както и всяка жена, трябва да притежава нещо изключително.

Ето защо през следващите четири месеца вашата чанта трябва да бъде оригинална и стилна, а не безлична по форма и цвят.

Чантите са най-различни: ярки, строги, лекомислени, всекидневни, официални, скъпи и евтини. Сменяйте ги в зависимост от облеклото ви.

През този сезон е модерно чантите да се носят не през рамото, а в ръката. Каишката изпълнява само декоративна функция и максималното, което можете да направите с нея, е да я увиете около китката си.

Останалите тенденции са пренесени от миналия сезон: размерът е от мини до макси, формата – от класическа до футуристична, оттенъците – най-разнообразни, но не е задължително да са в един и същи цвят с обувките. Ако чантата например е ярко зелена, обуйте си розови обувки и напълно ще отговорите на последния писък на модата.

Все още продължава да доминира урбанистичният стил: образът на градската лейди, която през деня е в офиса, а вечер – извън града. При активния начин на живот тя се нуждае от чанта, която ще може да помести предметите от първа необходимост: парфюм, грим, овлажняващ крем, книга, резервен чифт чорапи…Тази чанта може да бъде в еднакъв цвят с роклята.

Дори да не обичате геометрията, това не трябва да се отразява на вашите симпатии към чантите с форма на триъгълник или паралелепипед. Дизайнерите са ги съчетали с един примамлив ретро стил и са ги превърнали в прекрасен аксесоар за деловата жена.

Обръщаме внимание на това, че чантите тип плик не се носят само с обувки на високи токчета и вечерен тоалет. Този тип чанти, ако са в сдържани цветове и без украси, могат да с съчетават с удобните всекидневни обувки с ниска подметка. Те са подходящи за разходки в града през почивните дни.

Отделна тема са чантите, подходящи за вечерните коктейл. Те трябва да бъдат изработени от ярка коприна, дантела, да са инкрустирани с камъни, пайети или мъниста.

Малката черна чанта също не възнамерява да напуска модния подиум. Тя е особено подходяща в случите, когато искате да подчертаете другите си аксесоари, например бижутата.

И накрая за цветовете. Купете си чанта в червен, жълт или светло син цвят и няма да сгрешите! TIA.bg

Снимки:

1-2. Модели на дамски кожени чанти „Verso“

3. Модел на Orla Kiely

4. Модел на Assos

5. Модел на Rebecca Minkoff

6-8. Модел на Assos