Люси Иларионов: Стела, за нищо не ставаш, душице!

1
Добави коментар

Людмил Иларионов е роден в Добрич, но със семейството си е живял в повече от 7 града, включително и в Плевен, където завършва Техникум по хранително-вкусова промишленост. По това време започва да се занимава с танци – модерен балет, класика, хип-хоп, рокендрол, спортни танци, брейк… Прави първия си балет, а по-късно и собствена школа по танци – “Люсиен балет”. През 1993 г. кандидатства в НАТФИЗ. Така се озовава в София. В началото има покани от няколко софийски балета, между които култовият “Веда” – негови идоли тогава, а по-късно и от балет “Дива”. Въпреки това Люси вече има нова мечта – и това е бой групата “Ъпдаун”. С нея “подгряват” DJ Bobo, издават албум през 1997. Но… една от песните -“Огнено момиче”, е нарочена за “чалга парче”. Телевизия “ММ” отказва да я завърти и настоява за промяна в аранжимента. Тогава Люси напуска БМК и подписва договор с “Пайнер”. Там се изявява не само като изпълнител, но и като режисьор. Прави едни от най-добрите музикални клипове в България. Преди около месец пред “ШОУ” Люси Иларионов направи уникална изповед за жените в живота си, която разтърси със своята директност и откровеност и стана повод за куп тв предавания и вестникарски материали.Сега, пак единствено пред народното издание, Люси разкрива тайните на “Денсинг старс”, завежда ни зад кулисите на популярното шоу и сече въздуха със своите безпощадни и искрени оценки за жури, колеги и приятели.

– Люси, как оцеля след скандалното интервю, което ми даде за жените в живота си? Виждал ли си оттогава Мария Илиева, Нети?
– Не, не съм имал проблеми! Аз съм човек, който казва директно всичко, за добро или за лошо… Покрай “Денсинг старс” се засякох един път с Мария Илиева, която идва да защитава Стела Ангелова. Нито си казахме “Здрасти”, нито нищо… Аз повече не бих обърнал внимание на тази жена по никакъв начин! Много мразя хората, които забравят откъде са тръгнали и кой им е помогнал – много е тъпо това! Мария явно е от тези хора. Странен човек. С Нети също се засякохме в шоуто, но също не сме говорили. С нея не съм говорил от много отдавна…

– Обиден ли си за нещо на журито в “Денсинг старс”, че толкова рано те изгониха?
– Преди да си изляза от шоуто, имах някакво усещане вътре в себе си, че ще се случи точно тази вечер. Може би от начина, по който се държаха с мен някои от хората, от отношението на журито, и… Някакво шесто чувство! Даже казах и на Ани /Хоанг, годеницата му – б. а./, и на партньорката ми Петя. Те викат: “Глупости!”…

Забелязах, че журито имаше към някои доста фамилиарно отношение. “Е-е-е, Луканка, к`во става?!”, “Нищо, бе, Сърма, всичко е наред!”. Е, такива реплики си разменяха Румен Луканов и Калин Сърменов!
Алфредо /Торес – б. а./ пък ми е бил винаги много странен! Имам чувството, че

оценките му ги диктува някой в слушалката!

Аз, примерно, танцувах рокендрол, а той каза, че нямало “На-гооо-ре, на-дооо-лу”?! Не може на мен да ми е направил танца републиканският шампион на България по рокендрол Александър Илиев и той да ми казва, че това е танц, който се играе на едно място, а Сърмата и Алфредо да ми обясняват, че нямало “На-гооо-ре, на-дооо-лу” и
т. н! Ми да седнат да прочетат за какво става дума в този танц!

– Учудващо е, че Румен Луканов излезе толкова късно от шоуто…
– То не е учудващо, шокиращо е направо! Румбата го уважавам много. Но тук не става въпрос, че е много готин. Говорим за неща, които мен ме шашнаха! Докато говореха кой ще излезе, ми направи впечатление нещо, което се чу от всички. След като Алекс Сърчаджиева каза: “Дали тази вечер ще излезе Румен Луканов?”, господин Калин Сърменов каза: “Не-е-е-е!”. “Дали ще излезе Петко Димитров?”. Той пак: “Не-е-е!”. “Дали ще излезе Люси Иларионов?”. И… той си замълча! Аз излязох напред и му направих знак с ръце, в смисъл “А аз?”. Едва тогава Сърменов явно се усети, че е показал отношение, каза: “Не-е!”. Гадно е, когато един човек е сложен жури, да проявява отношение!

И Петко, също като Румен, е много готин! Петко е секси, има много готина харизма, жените го харесват, луди са по него!

Те всъщност са луди и заради това, че е богат!

Жените всъщност харесват и това… защото аз не мисля, че съм грозен! /смях/ Но като се каже “бизнесмен” – друго е!
Като чакахме резултатите на елиминациите, седях между Румен и Петко и се чудех кой танцува по-добре от мен – този отляво или този отдясно! Оказа се, че и двамата! /смях/

– Илиана Раева постоянно изтъква Стела Ангелова, не мислиш ли?
– С Илиана се познавам отдавна. Тя е голям специалист. Може би тя е човекът в журито, който най-много ме подкрепяше.
Но сигурен съм, че Стела няма да спечели. Стела е една безчувствена кукла! Да танцуваш без душа, да нямаш харизма, е супер тъпо! Това се опитах да й кажа и на нея…

– Ти направо си й каза – като има толкова тежка травма, да се откаже…
– Просто й дадох приятелски съвет – като има толкова тежка травма, да спре състезанието, да напусне. Все пак това е състезание, аз поне така мисля. Не е само шоу! Ако си на рали и ти се счупи моторът или спукаш гума – отпадаш! Моята партньорка Петя ме дръпна: “Люси!”. А аз я попитах: “Какво толкова съм казал?!”

Но Стела по някакъв странен, тъп начин налапа въдицата! Запали, започна да говори много бързо и явно не схваща какво говори. Второ – “американчето” няма чувство за хумор. Започна да обяснява “как в Амъерика, ние не сме такива хора! Няма да изляза, душице!” /имитира американския акцент на Стела – б. а./

Аз пък ще й отговоря сега: “О`кей, душице, но аз пък ще ти кажа, че не ставаш за нищо!

– Нещо подразни ли те от отношението към нея?
– Стела като се контузи, те й дадоха почивка една седмица. През това време Райна я заместваше. А много от нас също се контузиха и имаха проблеми. За нас почивка обаче не се предвиждаше! Една седмица почивка би била добре дошло и за Капка, и за мен, и за Латинка, и за Глория, която също имаше тежка травма!

Но към нас никой не прояви милост!

И в момента аз съм с разкъсан менискус, имам клики – едни влакънца, които се появяват при натоварване и като си движиш крака, много боли! Трябва да се изрежат, да се махнат, а това се случва с артроскопия. След магнитния резонанс ми казаха, че имам изместване със сантиметри на капачката.

Освен това, след като си почина, Стела се отнесе към заместничката си Райна отвратително. Каза: “Аз този танц, дето Райна го изтанцува, мога да го изтанцувам със затворени очи!”. Това беше обида към Райна, защото тя беше дошла на нейното място и я представи по страхотен начин! Не знам дали в Амъерррика (имитира Стела – б.а.) те по този начин работят!

После каза, че едва ли не аз, Део и Елен сме професионалисти! Но аз оттук ще й кажа, че никога не съм вземал уроци при професионалисти! Тръгнал съм от улицата, танцувал съм хип-хоп, улични танци, учил съм се сам и съм израснал с видеокасетките на Майкъл Джексън, Мадона, Джанет Джексън и Принс! За мен тя е професионалистът, защото е била световна шампионка по художествена гимнастика!

– Ти си пропуснал личната история на Стела – тя преди години е преборила рак на щитовидната жлеза, тогава е танцувала при Рики Мартин, който я е водил после в Непал да се лекува…
– Няма лошо! Стела хубаво живее в Америка, но по отношение на това си е запазила българското. Още в началото, това й беше първата грешка, че започна да парадира – с Рики Мартин си пиела кафето, с Мадона вечеряла, с трети, с пети… О`кей, няма нищо лошо, но някак си е готино другите да го кажат за тебе, не е нужно ти да се самоизтъкваш!

Всеки от нас е преживял някаква трагедия! От 17-18 годишен съм дошъл в София и живея сам, още съм на квартира. Сам съм се издържал и всичко, което съм постигнал, съм постигнал сам. Трудно преживях развода на майка ми и баща ми. Майка ми тогава избяга в Гърция, не я чувах с години!

С баща ми не съм в добри отношения

с него все не можем да намерим общ език. Всеки има трагедия! И Стела имала трагедия – о`кей!
Е, не съм решил, не съм отишъл, не съм “пробил” в Амъерррика! Аз ще те попитам: кой в България знаеше, че тя е пробила в Америка преди “Денсинг старс”?! Много малко хора! Пробила в Америка е Нина Добрев, пробил в целия свят при това е Христо Стоичков, Бербатов е пробил!

Какво като я е завел в Непал Рики Мартин – той може заедно с нея да е завел още 20 души! Танцьори, от които е доволен, примерно! Това има ли някакво значение?! Ами, и аз бях в Гърция при голямата им звезда Никос Вертис, бях у тях на гости, вечеряхме. Песента “Черните очи” на Азис и Малина е негова; Ивана, Лияна, Тони Стораро пеят негови хитове на български! Тръгнал ли съм да съобщавам някъде?! Просто работя с този човек и това е!

– С какво още ти се чувстваше ощетен в шоуто?
– Даваха ми едни и същи танци. Аз танцувах 3 пъти фокстрот! Първият танц ми беше фокстрот, четвъртият или петият беше фокстрот и на финала – пак ми дадоха фокстрот! А това е доста скучен танц! Със самбата – същата работа! В крайна сметка – аз друго не мога ли да танцувам?! Исках да изтанцувам салса, пасо добле, хип хоп, кънтемпоръли… Много се изнервих, когато Петко танцуваше “Мръсни танци”! И си виках: “Добре, де, защо на мен не ми дадете “Мръсни танци”?! Те не ми даваха, защото съм дебеличък, сигурно! Какво ли са си казвали: “Дайте да ги дадем на Петко и на Яна, защото те са красиви, готини!”… А аз съм го танцувал този танц – това ми е любимият филм! Защо аз не можах да го изтанцувам!?

Глория и Светльо взеха “Джеймс Бонд”, Стела и Наско взеха “Карибски пирати” – музиката там е уникална! На мен – лу-у-у-п – ми дадоха “Розовата пантера” – с розовия костюм да въртя дупенце! Бях малко като пълничкият смешник в розово, който нямаше как да покаже нищо, и който беше посечен! Може би трябваше да бъда по-нахален, да ударя по масата и да кажа: “Аз не искам това, искам другото!”. Но всъщност аз последният път се опитах да сменя музиката, и отпаднах…

– Имал си амбиция да стигнеш до края?
– Имах амбиция да стигна до финала на “Денсинг старс”!

За два месеца свалих 37 кг!

Освен това до края щях да сваля още 20-30 кг и отношението към мен щеше да се промени.

– Кой ще спечели според теб?
– Победителят излезе онзи петък, в който излязох аз! Това мога да кажа. Оттук-нататък ще спечели този, който решат продуцентите! Део е страхотен, въпреки ръчичките, които държи като робот. Много амбициозен, страхотен като пич, подкрепям го изцяло! Друг, който ме изненада, е Ангел. Започна да танцува с хъс, с енергия. Елен се изявява добре, Глория се представи много добре. Стела и Наско Месечков не са отбор, не са двойка! Наско е страхотен танцьор. Последният път го снимах в един клип на Преслава. Но на моменти ми си струва, че Стела и Наско като че ли се борят да покажат кой е по-голям танцьор от двамата! Това се усеща в танците им.

– Стела и Наско гаджета ли се?
– Не-е-е, как гаджета – не,

няма как да са гаджета!…

– А Део и Елена, или продуцентите само заблуждават зрителите?
– Виждам, че Део е щастлив, щом казват, че са гаджета – сигурно са! Не вярвам да е рекламен трик. Не знам. Имаше странни за мен моменти – Део казва: “Без секс до края на шоуто!”. Аз, ако имам гадже и го харесвам, ще умра да правя секс с него още на момента!

– Ти си откривателят на Андреа – нея ощетиха ли я в “Денсинг старс”?
– Не трябваше да участва, не й беше мястото в това шоу! Изненадах се въобще, че имаше желание да влезе. Това не е нейната сила! Познавам я наистина от много отдавна, и знам, че с танците не е много добре. Ти може да си много голяма звезда, но като не ти се отдава нещо… Хората го виждат! Много се издразних, когато каза, че не могла да танцува, понеже през нощта била на участие! Говорих си с нея: “Това не е оправдание, ти си се хванал на хорото, и трябва да го играеш!”

Едно интервю на Валерия КАЛЧЕВА