Почивка в Чепеларе – хотели и къщи за гости, забележителности

14
Добави коментар

Една добре позната на любителите на ски спортовете и не до там позната територия, що се касае до летните месеци. Чепеларе е едно изключително красиво градче, сгушено в красивата Родопа. Разположено е в област Смолян, северно от Пампорово и на отстояние 75 км. южно от Пловдив. Тук се намира една от най-добрите и добре оборудвани ски писти на България от алпийски тип. Освен като един от най-известните зимни български курорти, Чепеларе е и прекрасно място, където може да прекарате Вашата тазгодишна почивка.

Желаейки да се отървете от шума и суетата на градската среда и лъскавите морски курорти, то Чепеларе е изключително адекватна и примамлива дестинация. Намиращо се на страхотно и удобно място за това, няма абсолютно никакви пречки за реализацията на Вашата лятна ваканция тук. Локализиран в красивата и прохладна Родопи планина, изкушението да прекарате вашия отдих в планината тази година, придобива един нов нюанс. Като популярен зимен курорт, Чепеларе ще предложи своята леглова база и през летните месеци. Стига Ви само да опознаете веднъж градчето и неговото уникално гостоприемство, което ще превърне градчето в неотменна дестинация през всеки един сезон на годината.

Когато и за миг си помислите, че Чепеларе не е добро предложение през летните месеци, помислете пак, защото ще се окажете в страхотна грешка, игнорирайки забележителностите на самия град и причудливите красоти на Родопите. Желаейки да дарите себе си и семейството си с една истинска почивка, гарнирана с обиколка на културно-исторически обекти, то Чепеларе е идеалното място за това. Една от най-важните и задължителни дестинации, които трябва да посетите това е уникалния Музей по спелеология и български карст. Друга изключителна и задължителна атракция, това е ски-зоната Мечи чал. Там ще откриете и една от най-добрите писти за алпийски ски в България.

На Ваше разположение е и легловата на Чепеларе, която е оборудвана с всичко необходимо, за да не изпитате липса от абсолютно нищо по време на Вашия престой. Тук ще откриете луксозния четиризвезден хотел Борика, който ще предложи на своите посетители най-доброто. Насладете се на една уникална обстановка, която ще Ви накара да се потопите в прелестите на Чепеларе с пълна сила. На разположение са множество хотели, къщи за гости, квартири и т.н. с едни от най-гостоприемните хазяи. Разхождайки и опознавайки градчето, се отбийте в някое заведение или механа, където под звуците на приятна музика, местните кулинари ще предложат едни от най-вкусните ястия, за които не сте и мечтали. Заповядайте тук и се отдайте на магията, наречена Чепеларе.