Паста с печени червени чушки – стъпка по стъпка в снимки

86
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

  Пастата с печена червена капия е идеална рецепта за бърза и вкусна вечеря, както за близките ви, така и за по-непретенциозните ви гости. Това ястие може да бъде направено и с чушки от буркан, което улеснява процеса, тъй като няма да печете и да белите чушки тепърва.

Просто си намерете марка с печена капия, която да знаете, че е качествена и допада на вкуса ви и се запасете с няколко буркана от нея в килера или хладилника си.

Макаронените изделия или т.нар. паста също могат да стоят някъде по шкафовете ви и когато наистина нямате какво друго да сготвите, да се сетите за запасите си и да сътворите това чудно ядене.

Необходими продукти: 1 пакет къса паста по ваш избор (най-добре ригатони, канелони или пене); 4 супени лъжици масло; 1/2 голяма глава лук; 3 скилидки смлян чесън; 1 буркан печени червени чушки; 1 чаша растителен или пилешки бульон; 1/2 чаена лъжичка сол; Прясно смлян черен пипер; 1/2 чаша течна сметана; 1/2 чаша пармезан; Магданоз; Прясно нарязан босилек.

Инструкции за приготвяне: Сварете тестените изделия в подсолена вода според указанията на опаковката. Разтопете 2 супени лъжици масло в голям тиган на средно висока температура. Добавете нарязания лук и пресования чесън и ги запържете леко в продължение на 2 до 3 минути или докато омекнат.

Добавете в тигана нарязаните на ситно червени чушки и ги запържете за 2 до 3 минути.

Свалете тигана от котлона. Внимателно прехвърлете съдържанието му в купата на кухненския робот. Смелете сместа докато не заприлича на пюре от чушки и лук. Загрейте другите 2 с.л. масло обратно в тигана на средна температура. Изсипете обратно лютеницата в тигана и добавете бульона, солта и черния пипер. След това сложете и сметаната и разбърквайте докато всичко се съчетае добре. Овкусете с още подправки, ако имате нужда.

Накрая прецедете пастата и я сложете върху соса. Отгоре настържете пармезан и добавете магданоза и босилека. Сервирайте с допълнително пармезан