Най-дългата кола в света

3
Добави коментар
DANY-DANTES-pr
DANY-DANTES-pr

Времената, когато основна характерна черта на американските автомобили беше размерът, отминаха безвъзвратно. Освен всичко друго това означава, че рекордът за най-дълга лимузина на холивудския предприемач и колекционер Джей Орбърг надали ще бъде подобрен някога.

Орбърг притежава компания, специализирана в производството на превозни средства за филмовата индустрия. Нейни творения са колите от много касови хитове, сред които поредицата за Батман, „Завръщане в бъдещето“, „Старски и Хъч“, „Робокоп“, „Ловци на духове“ и още куп други.

Най-фрапантният екземпляр от впечатляващата колекция на Джей Орбърг обаче си остава American Dream – стреч лимузина с дължина 30.48 метра, тегло 10 тона, 12 оси и безполезност, издигната до абсолютни стойности.

Най-дългата кола според „Гинес“ разполага с два двигателя, басейн с трамплин и петметрова площадка за хеликоптер. American Dream има 26 колела и две шофьорски места – отпред и отзад. Радиусът на завой е известен само на специално обучените водачи.

American Dream не е просто изложбен експонат. Компанията на Джей Орбърг отдава колата под наем. Разбира се, маршрутът се планира предварително с уточняване на най-дребните детайли.

Както може да се предположи, в необятния салон на най-дългата лимузина в света има всевъзможни удобства и екстри. Джакузито с автономно подгряване на водата се вписва чудесно в интериора заедно с двата солариума (вертикален и хоризонтален), плувния басейн и грамадното легло.

Пътниците в American Dream могат да се забавляват със спътникова телевизия и интернет, да обърнат няколко питиета в шикозния бар или да ловят тен на открития басейн в задната част.

За уморените пасажери има повече от десет легла. За туширането на клаустрофобията пък се грижат прозорци с дължина над 25 метра.