Рязане на метал

1
Добави коментар
traiki333
traiki333

Рязането на метали не, е толкова просто колкото изглежда. Жестоко се заблуждавате, че единственото нещо, което се изисква от Вас, за да отрежете метала по желания начин, е да можете да боравите с оксижен или ракета за рязане на метали. Някои видове метали, е невъзможно да бъдат отрязани по познатия начин и за целта се използват специални инструменти и методи, с които едва ли сте запознати. Затова, ако трябва да изрежете метали по строго определен начин, то Ви препоръчваме да се обърнете към специалисти за целта, защото в противен случа, освен да си изгубите времето и да си скъсате нервите, нищо друго няма да постигнете.

За да се убедите, че не говорим празни приказки, то ако прочете статията до край ще разберете за някои от най-сложните и трудни методи за рязане на метали, които, е невъзможно да извършите сами в домашни условия.

Плазмено рязане

Това, е технология, която в продължение на повече от 50 години не престава да се развива. Плазменото рязане, е подходящо за рязането на стомана и други по-твърди материали. Този метод разполага с десетки предимства пред стандартните начини за рязане на метал:

–              Изключително прецизна и точна

–              Изработка на много по-чист ръб сравнение с останалите методи

–              Не се отделят стружки

Водно рязане

Колкото и невероятно да звучи, инструмента, с който се реже метала, е вода. Използва се изключително мощна струя вода, която, е способна да разреже с абсолютна точност всеки вид материал – от дърво до стомана. С нея, е възможно да се правят всякакви разрези – от много фини до изключително груби. Най-голямото предимство на този метод, е фактът, че при него не се променя структурата на материала.

Лазерно рязане

Тази технология позволява рязането на почти всякакви материали с невероятна точност, бързина и прецизност. Предвид факта, че лазерното рязане се извършва под изключително висока скоро, то няма как материала да загрее и да промени структурата си. Освен това се постига висока гладкост и няма нужда да бъде обработван допълнително материала.