Как да си намерим по-добра работа в България?

5
Добави коментар
Sens-able
Sens-able

За кого е тази книга?

Тази книга НЕ е за тези, които чакат да се пенсионират на същото работно място, на същата позиция и/или в същата компания.  Така както са чакали бащите и майките ни.  Времената са други. Преди 40 години е било нормално след университета човек да има една работа в една оргнизация до края на живота си. Сегашната статистика сочи че човек средно сменя работата си 11 пъти през професионалния си път. Тази книга НЕ е за тези, които заплатата едва им стига да преживяват и въпреки, че се оплакват постояно не правят нищо по въпроса. Тази книга НЕ е за тези, които се страхуват от нарушение на зоната на комфорта в която са се окопали. Тази книга НЕ е и за тези хора, които вярват че добрата работа в Бъглария се намира само „с връзки“. Да добрата работа се намира и с връзки, но тези връзки могат да създават и да имат положителна и чисто професионална основа. Тази книга НЕ е и за тези хора, които вярват че винаги „по-добрата“ работа е „някъде другате“. По-често от колкот си мислете по-добрата работа може да се намери при сегашния работодател. Просто трябва да се потърси и поиска. Да се предложи свежа идея. Понякога това не означава „повишение“, а преместване в друг отдел, друг пряк шеф, друг град, друга задача.

Тази книга е за тези хора, които търсят по-доброто за себе си, за техните семейства и за потенциала си.   За тези, които искат да изкарат повече пари и да имат повече време. За тези, които тепърва започват да градят кариера и за тези които са вече утвърдени в бранша, но искат да сменят посоката. За тези, които не искат да търпят емоционално и интелектуално ограничени шефове, колеги и организации. За тези, които знаят, че промяната е нормалния начин на живот.   За тези, които искат да бъдат про-активни в изграждането на своята кариера. За тези, които знаят, че могат и заслужават повече и са създатели на собствената си съдба.

За какво е тази книга?

Тук няма да намериш съвети свързани пряко с твоето образование и квалификация.  Вече знаеш, че те са задължителни.

Още от тази страница заявявам, че ако не знаеш английски (поне до толкова да проведете нормален разгово с англо–говорящ шеф или да обслужиш нервен клиент по телефона),  нито пък имате основни компютърни умения (това вече е широка тема, затова е важно да можете да работите с компютър и софтуеър специфичен за вашата работа/професия ), затвори тази книга и се запиши на курс и сериозно отдели време на това. Защото шанса ти за по-добра работа е минимален.

Дори ако си сервитьор или медицинска сестра. Колкото и да си красива и умна, студентчето с очилата, английския и 12-те години компютърен стаж, ще те отвее на всеки конкурс, ако и  не си въоражена с тези две умения.

Тук няма да изброяваме сайтове за работа или препоръчваме конкретни агенции или работодатели.

Тука няма да ти кажем какво е по-добро за теб, това ти най-добре си го знаеш, нали?. Просто ще ви помогнем да си го изясните.

Тук ще намерите практични съвети за това:

Как да откриете какво точно искатеКак да позиционирате себе си по добре за да бъдете забелязаниКак да търсите по-ефективно работаКои са каналите, които може да ползватеКак да направите по-добре CV-то сиКак да работите с агенции по подбор на персонал и хедхънтъриКак да се държите в интервю процесаКак да си договорите по-добра заплатаКак да си НАПРАВИТЕ сами по-добра работа – започете собствен бизнес

За автора:

Милен Иванов е на 38 години, като през последните десет работи като консултант в областта на кариерното консултиране, подбор на персонал и хедхънтинг. Собственик е на една от водещите рикрутмънт агенции в страната Хорайзънс България. Управлявал е регионалния офис за Балканите на международна компания за executive search.

Работил е като маркетинг мениджър, търговец и мияч на коли. Авторът има разностранни бизнес интереси и опит като инвеститор, работодател и мениджър в сфери, включващи реклама, събитиен мениджмънт, интернет проекти и бизнес услуги. Печелил е награда за „Млад предприемач на Годината“ през 2003 г. и „Награда за креативност и иновации“ на световни финали в Истанбул.

Основател и председател е на една от най-големите неформални бизнес организации в България CEO CLUB BULGARIA. Обича да чете езотерична и бизнес литература, да слуша джаз, да играе голф и да измисля нови предприемачески идеи.

Ключови думи: