Най-добрите места за сърф в света – Класации – Peika.bg

3
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Морският бряг, противно на масовото схващане, не е просто място за излежаване, а за един вид хора червеният флаг на обществените плажове не е спирачка, а покана за среща с вълните. Сърфистите, особено запалените, са способни да пропътуват хиляди километри в търсене на перфектната вълна. Ето и кои са местата, на които има голяма вероятност да я откриете според колегите от Sportuvai.bg.

Паста Пойнт (Малдивските острови)

Малдивите са идеална дестинация за екстремните натури, където да прекарат една чудна ваканция на гребена вълната. Предупреждаваме, че Паста Пойнт (Pasta Point) е място за изпечени сърфисти, тъй като вълните там са от световна класа, а кораловият риф, точно под повърхността на кристалната вода, носи допълнителен адреналин.

Джос (Хавайските острови)

Джос (Jaws или в превод „Челюсти“) е една от най-опасните местности за каране на сърф в света, предизвикателство и за най-професионалните сърфисти. Вълните могат да достигнат зашеметяващите 40 м, така че имайте повече от едно на ум, ако решите да потеглите в тази посока.

Бундоран Бийч (Ирландия)

Освен замъци и леприкони, в Ирландия можете да се порадвате и на едни от най-божествените вълни в света. Северната част на Бундоран Бийч (Bundoran Beach) доказва, че Атлантическият океан може да прави също толкова величествено вълнение, колкото и Тихият.

Клауд Найн (Филипините)

Открит през 1980 г. от любител сърфист, днес плажът Клауд Найн (Cloud Nine или Девети облак) е един от най-предпочитаните от приключенци по цял свят. Освен огромните вълни, тази местност получава допълнителни точки от факта, че има създадени условия за нощно сърфиране (50 кули осветяват океана с над 10 000 светлини).

Теахупу (Таити)

Ако сте запознати със сърфа от световна величина, няма как да не сте чували за това местенце. Височките като двуетажни сгради вълни не са рядка гледка, ако търсите такова зрелище, хващайте дъската и поемайте на път.

Банзаи (Таити)

Още сме в Таити, но тук нещата наистина загрубяват. Позната като местността на смъртта, този бряг наистина не си поплюва. Немалко сърфисти са изгубили живота си именно тук, но тази репутация не спира туристическото нашествие всяка година.

Осгор (Франция)

Ако Ирландия не е известна с условията си за сърф, Франция е още по-неочаквано предложение. Но, ето, предлагаме ви я. На югозападния бряг на европейската държава ще се срещнете с големи пясъчни плажове, така обширни, че окото ви не може да обхване. Вълните там също ще ви смаят.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук!