Мтел с приз за „Зелен бизнес” от Министерство на околната среда и водите

2
Добави коментар
lolitka
lolitka

06 Юни 2013г.

Мтел получи „Благодарствен приз за подкрепа на екологични проекти” в рамките на ежегодната кампания „Зелена България”. Телекомът е отличен в категория „Зелен бизнес” с Мтел еко грант програмата си, която реализира вече шеста поредна година в подкрепа на малки, но стойностни зелени инициативи.
Мтел еко грант се провежда, за да спомогне за опазването на околната среда и запазване биоразнобразието в българската природа. Програмата разглежда опазването на природата като резултат от действието на национални политики, работата на професионалисти и доброволци природозащитници; природощадящата стопанска дейност.
50 000 лева е сумата, която телекомът предоставя на пет неправителствени организации, за да реализират зелени идеи по Мтел еко грант през настоящата година. Избраните зелени решения бяха определени от независима комисия между 30 проектни предложения, насочени в три области:
Опазване, поддържане и възстановяване на местообитания или популации на видове;
Насърчаване и популяризиране на практики за биологично земеделие;
Определяне и опазване на вековни дървета и гори.
Грантовата програма е неразделна част от социално-отговорната политика на Мтел, която е в подкрепа на българското общество в три основни области: социална сфера, околна среда и природа и отговорност към служителите.
Мтел еко грант се осъществява с професионалното съдействие на фондация „Помощ за благотворителността в България”.
За трета поредна година Министерството на околната среда и водите провежда национална кампания „Зелена България”. В категорията за „Зелен бизнес” се включиха множество фирми и бизнес организации със свои проекти, финансирани и реализирани от самите тях с грижа към природата и околната среда. Номинираните са в три категории – голям, среден и малък бизнес, като тази година за първи път беше връчен и специален благодарствен приз.

Кампанията „Зелена България” ще продължи до края на годината в още две категории – най-активна община и най-зелен град.