Люси, Деси Банова и Киро Скалата един срещу друг в „Черешката на тортата“

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Първият отбор от кулинарни шампиони е на старт линията – за началото на най-новия сезон на „Черешката на тортата“. Деси Банова, Лилия Маравиля, Асен Агов, Люси и Киро Скалата излизат на кулинарната сцена този понеделник, 10 юни 2013, от 20.00 ч. по Нова ТВ.

Това лято предизвикателствата стават още по-големи, изненадите – още по-апетитни, а правилата – сериозно се променят. През новия сезон всяка една от звездите ще получава специална мисия – кутия с три задължителни продукта, изпратени лично от шеф Манчев. Какво ще приготвят за вечеря, ще зависи от тях, но задължителното условие ще бъде да използват всеки един продукт. Освен че ще се борят за кулинарната победа, участниците ще могат да оценяват и собственото си представяне. Същата отговорна задача очаква и самия Манчев – той не само ще готви и ще раздава мисии, но ще поставя и оценки.

Първият домакин в новия сезон е Асен Агов. Той ще получи спанак, мащерка и ягоди, а по време на неговата вечеря ще разберем как Бил Клинтън е загубил ума и дума от красотата на Надежда Михайлова. Във вторник главен герой в „Черешката“ е Люси, който ще приготви специален десерт – „жадната монахиня“. Гостите ще станат свидетели на спектакъл по синхронно плуване, а Киро Скалата ще брои всяка една калория. Дали това обаче няма да изнерви домакина? На масата ще се говори за Достоевски, Чехов, а Люси ще признае и как хонорар от 20 лева е причината, заради която се е отказал от театъра.

В сряда в „Черешката на тортата“ необичаен курбан ще направи Деси Банова… с продукти като пъстърва, аспержи и портокал. Причината е, че на същия ден преди години я блъска кола и едва спасяват живота й. Тя ще предизвика всички гости да направят прогноза за времето. На Асен ще направи политически прочит, Киро забавен, а Люси ще запее „Камъните падат“.

Чаровната актриса Лилия Маравиля ще посрещне гостите си в четвъртък със задължителни продукти от лапад, див лук и ананас. Екзотичните плодове ще вървят с екзотични теми на разговор – какви са на вкус целувките със секссимволите на българското кино, ревнува ли я нейният съпруг и коя е най-страстната целувка. За финал Лилия ще заведе гостите си на премиерата на най-новия си филм.

Последен домакин през първата седмица е Киро Скалата. Той ще получи от шеф Манчев патешко, босилек и ябълки. Киро ще върне патешкото, но ще го замени с… жива патица, която ще има особено важна роля. Тя ще бъде кръстена Мими и ще се разхожда около домакина, докато той готви. Менюто ще бъде богато на протеини, мускули и емоции – Люси не само ще остане гладен, но дори ще му се прииска да набие сомелиера, който ще представи общо седем вина.

„Черешката на тортата“ – от 10 юни, от понеделник до петък, от 20.00 часа по Нова ТВ