ИДЕИ ЗА ЖЕНИТЕ… и не само: Red velvet cake – торта червено кадифе за рожден ден!

1
Добави коментар

Годинките се изнизват така неусетно…Ден след ден, седмица след седмица, месец след месец, сезон след сезон…година след година…Няма място за свещите, затова реших да е сърце от сърце!
След миналогодишната Шоколадова еспресо – крем торте, така както е казано в Библията, дойде и времето за тази. Няма да се повтарям и редя слова, само пожелавам на моя спътник в живота много здраве! Останалото, ще се нареди! Както винаги до сега! Помъдряваме с всяка изминала година…И лекинко се вдетиняваме понякога…

А за тези, които не са правили тази торта до сега, като мен, ето и рецептата: доверих се на една очарователна синеока художничка от Тенеси, която ме завладя с красотата си, снимките и чудесните си сладкиши. Явно не е необходимо да си сладкар по професия, за да правиш такива уникални сладкиши, да ги снимаш професионално и да издадеш и книга…!

Необходими продукти за блатовете:
300 гр. брашно
1 ч.л. сол
125 гр.меко масло
230 гр.захар
2 яйца с размер L
1 с.л. какао
червена сладкарска боя
150 мл айрян
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. екстракт от ванилия ( накисната шушлка във водка )
Начин на приготвяне:
Пресява се брашното. Към него се добавя солта. С миксер се разбива мекото масло със захарта и към тази смес се прибавят яйцата едно по едно, като след всяко се разбива до хомогенизиране на сместа. Разтваря се сладкарската боя в какаото. Моята е на Wilton – Christmas red, която закупих  за коледните меденки.
Тук количеството на боята зависи от това дали е течна или прахообразна, или гел, като моята. Просто я слагах на око, докато не се получи желания червен цвят. Содата се гаси с ябълковия оцет и се прибавя към айряна. След прибавянето на яйцата, се прибавя по малко от брашното, разбърква се до усвояването му, след това айряна, оцветителя, ванилията и се завършва с брашното. Готовата смес се изпича наведнъж или се разделя на две. След изпичане, блатовете, изтиват върху решетка. Изрязват се във формата на сърце с шаблон. Крема е по желание – сметанов, маскарпоне или друг, но контрастен. когато я оформях, получих съвет – „Стига си рязала, то не остана торта“… Остана, остана, а от изрезките от сърцето, оформих тези червени кадифени трюфели, които подредих отгоре за украса.

Честит рожден ден, скъпи! Пожелавам ти много здраве и повече радостни моменти в живота!
Черпя всички отбили се тук днес за наше здраве, от сърце, от сърцето – торта!