Нека поговорим за първото бръснене … | Teenproblem.net

1
Добави коментар

Повечето момчета се вълнуват, когато дойде времето за първото бръснене. Някои го правят прекалено рано, други навреме, а трети ходят с девствени мустаци прекалено дълго. Но кога един тийнейджър да се обръсне за пръв път си е лично негово решение. Това зависи както от растежа на брадата, така и от характера на момчето. Затова направи го, когато имаш нужда от това, но не преди 14-годишна възраст.

 

Хубаво е, преди да започнеш да се бръснеш редовно, да научиш някои ценни съвети:

 

Подготви кожата си за бръснене – за да избегнеш зачервявания на кожата, подготви я хубаво за процедурата, на която ще я подлагаш. Също така не използвай изхабени бръснарски ножчета.

 

 

Бръсни се по посока на растежа на косъма – старай се да не се бръснеш „контра“ или ако смяташ, че имаш нужда да минеш в обратна посока, направи го след като веднъж си се обръснал по посока на растежа на косъма.

 

Използвай топла вода – за да може космите ти да омекнат максимално и да не се затрудняваш по време на бръснене, наплискай лицето си с топла вода. Но не гореща, за да не се изгориш.

 

Остави областта над горната си устна последна – причината да бъде последна е, че именно там мъжете се порязват най-много, защото им е най-трудното място за бръснене. Когато наоколо няма косми, ще ти е по-лесно да се съсредоточиш и да не се порежеш. Сложи достатъчно количество пяна за бръснене и не натискай прекалено много, докато се бръснеш.

 

Не се притеснявай, че космите стават по-твърди, когато се бръснеш редовно – истината е, че новите косми растат с малко променена форма и затова хората имат усещането, че те стават по-твърди и дебели. Но те са си същите.

 

Не давай самобръсначката си на други хора – това си е лично твоя вещ и не бива да я даваш на никого. Все пак хигиената ти трябва да е ниво, за да нямаш излишни здравословни проблеми.