5 неща, които всеки мъж трябва да знае за бременността

16
Добави коментар

Бременността е невероятно приключение и за мъжа и за жената. Повечето мъже мислят, че бременнността е нещо, което се случва около тях, не и на тях. Това е грешка.

 

Ето 5 неща, които е хубаво да знаете, когато разберете, че партньорката ви е бременна:

 

1. Вашите  отношения  ще се променят

 

Начинът, по който виждате един друг няма да бъде същият. Това е добро нещо. Тя е майката на вашето дете а вие сте бащата на нейното.

 

Четете още: Страховете на мъжете, които ще стават бащи

 

Ще се започнете гледате на хората, които общуват с нея в нова светлина. Това не е ревност, а повишено внимание. Ще изпитвате необходимост да защитавате нея и детето ви. Дори може и да прекалявате на моменти.

 

2.Тя е бременна, а не болна

 

В началото може да искате да правите всичко вместо нея. Домакинската работа, пазаруването, поръчки – всичко което мислите, че ще и помогне. Може да ви е приятно в началото, но след няколко седмици ще се изморите и тя ще е разочарована от вашите прекалени усилия.

 

Бременните жени са способни и често енергични. Бъдете полезни, но не я третирайте като болна.

 

3. Колебания в либидото

 

Това може да е табу, но през първите няколко месеца нейното желание да да правите секс постоянно може да е неутолимо. Може да си мислите, че сте спечелили от „сексуалната лотария”. Не се заблуждавайте мислейки, че това е новата ви сексуална норма.

 

Четете още: Неудачник по наследство

 

Хормоните са невероятно нещо, а нейните са полудели. Може да има моменти на страхотно „изобилие”, но и на „суша”. Не приемайте моментите, в които тя няма желание да прави секс лично. Уверете се, че тя знае колко е привлекателна за вас.

 

 

4. Физическа промяна

 

Нейното тяло ще се променя много бързо и често болезнено. Опашните кости, бедрата и краката могат да болят. Гърдите и ще изглеждат по-добре от всякога, но подхождайте с внимание. Те ще бъдат много чувствителни. Освен това зърната и ареолите могат да станат значително по-тъмни.

 

Четете още: Доверете се на мъжа

 

5.Жертви

 

Представете си, че ви се налага вие да забременеете. Жените трябва да бъдат внимателни за храната, която ядат, лекарствата, които взимат, за средата, в която се намират. Бременността ги ограничава по много начини. Те не могат да пият, ядат пържоли алангле и не могат да вдигат тежко.

 

Не може само тя да прави жертви. Направете си услуга и се откажете от това да прекарате вечерта с момчетата в някой задимен бар и от неща, които сте правили преди тя да забременее.

 

Вашият живот се е променил. Това не означава да сте постоянно заедно, но тя ще оцени фактта, ако веднъж в седмицата вие приготвяте вечерята или гледате заедно  някой филм.

 

Снимки: David Castillo Dominici, hin255 FreeDigitalPhotos.net