Съвети как да изглеждаме по-млади и жизнени

25
Добави коментар

Съвети как да изглеждаме по-млади и жизнени

Стареенето е естествен процес, който не можем да предотвратим, но можем да забавим с ежедневни грижи за тялото и здравословен начин на живот. Предлагаме ви няколко съвета за това как да изглеждаме по-млади без да се подлагаме на скъпи процедури в козметичния салон.

Заради високото си съдържание на витамин Е и естествени антиоксиданти, сусамовото масло забавя процесите на стареене. Не случайно един от основните масажи в аюрведа-абхианга се състои в изливане на затоплено сусамово масло върху „третото око”. То премахва мъртвите клетки, прочиства тялото ни от натрупаните токсини и ни придава сияен и здрав вид. Масажът с него подобрява кръвообращението и подхранва кожата, която става еластична и нежна като кадифе.

Ръцете са едно от първите места, на които се забелязват признаци на старостта. Това е така, защото за разлика от други части на тялото, те много по-често са подложени на агресивни външни въздействия – студ, горещина, различни миещи, почистващи и перилни препарати. Ето защо е изключително важно да се грижим за ръцете си така, както се грижим за лицето си – като ги ексфолираме и хидратираме с подходящ крем. Добре е той да съдържа млечна или салицилова киселина, които пречат на натрупването на мъртви клетки на повърхността на кожата, и ретинол, стимулиращ производството на колаген в организма.

Според дерматолозите ръцете трябва да се измиват с мека и хладка вода, защото от студената кожата започва да се бели, а от горещата става сбръчкана и повяхва. Варовитата и твърда вода може да омекотим с помощта на сода за хляб (1 с. л. на 1 литър вода).

Скорошно проучване показва, че белите и красиви зъби свалят 5 години от възрастта. Не всеки обаче се радва на лъчезарна усмивка. Ако искате да премахнете потъмняването по зъбите, без да ги „тормозите” с избелващи процедури и пасти за зъби, добра натурална алтернатива е ябълчената киселина. Тя се съдържа в плодове като ябълките, ягодите, гроздето и вишните и има свойството да разтваря петната по зъбния емайл.

Ако искаме да останем млади за по-дълго, трябва да ограничим приема на рафинирана захар. Причината се крие в това, че бързото освобождаване на глюкоза в кръвта и непостоянното ниво на инсулина изтощават панкреаса, щитовидната жлеза, надбъбречните и половите жлези. Тялото вече не е способно да се справя със стреса и натрупващите се токсини, в резултат на което стареенето на клетките значително се ускорява.

източник puls.bg

Коментари