10 ползи от вегетарианството

6
Добави коментар
black_tulip
black_tulip

10 ползи от вегетарианството

понеделник, 10 юни 2013 08:15

Written by black_tulip

Никой не може да ви принуди да станете вегетарианец. Ако нямате вътрешна потребност да се откажете от месото, не го правете. Предлагаме ви само да се запознаете с 10 ползи за здравето, които носи вегетарианството.

1. Намаляване на риска от диабет като цяло и предотвратяване на заболяване от диабет тип 2. Плодовете и зеленчуците са богати на фибри и въглехидрати и се усвояват много по-лесно от организма. Това води до по-стабилно регулиране на кръвната захар.

 

2. Здрава кожа. Храните на растителна основа са богат източник на антиоксиданти и витамини, което е добре дошло за кожата ви.

 

3. Ядете храни без химикали и консерванти. Вярно е, че плодовете и зеленчуците в повечето случаи се обработват с различни химикали, но е много по-лесно да си набавите органични храни на растителна основа.

 

4. Ядете храна без хормони. Плодовете, зеленчуците и соевите продукти, никога не се инжектират с хормони на растежа и други химикали, които могат да навредят на човешкото тяло.

 

5. Повече енергия. Тялото преработва по-бавно животинските протеини. Затова, когато се храните само с плодове и зеленчуци, получавате повече енергия.

 

6. Понижаване на кръвното налягане. Вегетарианските диети са с ниско съдържание на мазнини и натрий, което помага за намаляване на кръвното налягане и подобрява кръвообращението.

 

7. Подобряване на храносмилането. Храните на растителна основа и пресните плодове и зеленчуци са богати на фибри, които подобряват храносмилането и ускоряват метаболизма.

 

8. Ядете храна без токсини. Доказано е, че когато животните изпитват страх преди да бъдат убити, те отделят хормони на стреса, които са вредни за човешкото здраве.

 

9. Ниско или никакво съдържание на наситени мазнини, което намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

 

10. Удължаване на живота. Добре балансираната вегетарианска диета, липсата на химикали и токсини, подобрява цялостното здравословно състояние на вегетарианците и според различни проучвания те живеят по-дълго от хората, които консумират месо.

 

Преценете всички „за” и „против” на вегетарианството преди да преминете към него. И действайте.

10 ползи от вегетарианството

5.00 / 5

5

1 / 5

2 / 5

3 / 5

4 / 5

5 / 5

3 votes, 5.00 avg. rating (98% score)