Как да изберем подходящия диван ?

2
Добави коментар
lili757
lili757

Намирането на идеалния диван променя коренно усещането в помещението и дома, където е разположен. Тапицираните видове придават тържественост, независимо дали представляват традиционни английски дивани, или обкичени с пискюли тип „Честърфийлд”, или пък елегантен модерен вид с една възглавница. Разгъващите се дивани придават по-всекидневен вид на съответното помещение и се вписват в по-спортен начин на живот. Също така, позволяват Ви да поканите гости с преспиване, тъй като лесно се превръщат в удобно двуместно легло. Преди покупка Ви препоръчваме да си отговорите на следните въпроси при избора на тази основна мебел:

–        –  От какъв размер диван се нуждаете? В зависимост от големината на помещението, можете да разположите голям три местен диван, с удължения за краката, или малко двуместно канапе, идеално пасващо на малките холове.

–         – С каква форма да бъде дивана? В момента са модерни L-образните видове, които могат да се разместват и да се превръщат от ляв в десен ъглов, като междувременно имат предвидени контейнери за складиране на спално бельо, одеяла, възглавници и други вещи.

–        –  Къде в стаята ще е най-подходящо да го разположите? Можете да го поставите в ъгъла, или с него да оформите различни кътове на едно и също помещение, ползвайки го за естествена преграда.

–         – Какъв тип тапицерия ще бъде най-подходяща за Вас? Това има значение, особено ако имате малки деца, или домашни животни, или пък живеете в топъл климат.Тогава мъхестите, космати тапицерии определено не са добър избор, по-добре е да вземете кожена, или плюшена тапицерия.

–         – Изберете диван, който да подхожда на цялостния облик на дома Ви. Например дом, построен в началото на 50-те години на миналия век няма нужда от ултра модерен дизайн, по-скоро нещо традиционно и удобно.

Не забравяйте, че диванът е място за почивка, когато се приберем уморени след тежък работен ден обикновено се разполагаме в любимата си поза и си почиваме, четем книга, или гледаме телевизия. Гледайте да Ви е удобен, ако сте семейни е хубаво на него да можете да се разположите повече хора и на всеки да е удобно и приятно. Също така. Диванът често се превръща в кухненски ъгъл, особено когато поканим гости вечер. Ако при това положение диванът Ви потъва прекалено, няма да е много подходящо да се вечеря, седейки на него.

[smartads]

Източник: www.houzz.com