Тест: Познавате ли себе си?

12
Добави коментар
bobyd
bobyd

Ако отговорите на тези въпроси, вие ще добиете по- ясна представа относто фактите, свързани с това доколко се познавате, какъв тип човек сте, какъв характер сте и каква трябва да бъде средата, която ви заобикаля, за да се чувствате уверени в себе си и в своите възможности.

Ако имате на разположение три часа свободно време, вие ще:а) отидете да пиете кафе или да се поразходитеб) си направите среща с приятели или ще ги изненадате като отидете да ги навестите без предупреждениев) се отдадете на четенето на някоя хубава книгаг) се заемете с почистване и подреждане на дома сиАко намерите в шкафа си стари писма или дневниците си от ученическите години, то:а) бихте ги изхвърлили, без да се замислитеб) бихте ги отделили на странив) бихте си помислили, че не е лошо да им хвърлите един бърз погледг) бихте прочели всеки ред от тях много внимателноЗа вас може да се каже, че:а) лесно и безпроблемно си намирате приятели на всякъдеб) без да ви мигне окото може да се разделите със своите стари приятелив) не се нуждаете от приятели. Може да минети и без тях.г) приятелите ви много обичат да ви гостуватВашето настроение влияе ли се от времето:а) неб) не си спомняте за подобен случайв) почти винагиг) много силноАко сте си отделили пари, за да си купите диск или касета с музика, вие ще изберете:а) рокб) баладив) симфонииг) поп музикаПо отношение на любовта, вие мислите, че:а) е само един аспект от животаб) в никакъв случай не е по- важна от приятелствотов) е измамаг) е най- хубавото и най- важното в живота на хоратаКак си представята вашата идеална отпуска?а) да отидете на екскурзия или почивка в чужбинаб) да отидете на нашето черноморско крайбрежиев) да отидете на някое затънтено място, където няма много хора, без значение дали ще бъди в планината или на моретог) у дома или на вилата

РЕЗУЛТАТИ:

Пресметнете колко пъти сте отговорили с „а“, „б“, „в“ и „г“. Ако имате четири или повече от четири еднакви отговора, значи имате основание да се отнесете към една от изброените по- долу групи. В случай, че отговорите ви са разпръснати в няколко групи, то вие сте противоречива личност и за вас са присъщи черти от няколко типа характери.

ГРУПА „А“Ако имате най- много отговори от тази група, то преди всичко вие сте енергична, действена и общителна личност. Често при вас се появява желание да командвате околните, тъй като вие сте роден лидер. Чувствате се отговорен за съдбата на околните. Неуспехите и препятствията, с които се сблъсквате в живота не могат да сломят духа ви, а напротив- правят ви още по- силни и амбициозни. Предизвикателствата, които ви поднася съдбата ви радва и мотивира да продължавате само напред и нагоре.ГРУПА“Б“Вие сте общителен човек и винаги имате готовност да се притечете на помощ, на някой изпаднал в беда. Имате страхотно чувство за хумор и това ваше качество действа като магнит за околните. Хората обичат да бъдат във вашата компания. Един от недостатъците ви е склонността да преувеличавате. Това обикновено се случва, когато искате да предадете тежест на казаното от вас. Поработете над този ваш недосттък.ГРУПА““ тази група влизат хората от типа „вълк единак“. Това са индивидуалисти, които често хвърлят предизвикателства към обществото и не обичат някой да им дава тон на живота. Вие обичате да създавате правилата на живот, с които хората около вас трябва да се съобразяват. Най- често получавате душевен мир и спокойствие когато останете сам със себе си. Доста хора от тази група са творчески личности, занимаващи се с различен вид изкуство.ГРУПА“Г“Вие сте галеник на съдбата. Може да се каже, че сте щастливи и предоволни от себе си, професията ви, семейството и дома ви. Цените и се съобразявате с мнението на околните, но понякога прекалявате със загрижеността си към околните. Вие сте домошар по природа и много обичате да си седите в къщи. Ако все пак ви се наложи да пътувате, най- хубавото което ви се случва е завръщането в семейното гнездо.