Ракета против градушка падна в къща и рани дете

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

40-сантиметрово парче от ракета против градушка проби покрива на къща в Съединение и рани 8-годишното дете на собствениците на къщата и 28-годишна жена, която им била на гости, съобщи БНР. Детето има леко нараняване на ръката. То и жената са били откарани в болница за преглед.

Отломката, паднала на пода на втория етаж, е една от 850-те ракети, които изпълнителната агенция „Борба с градушките“ е изстреляла в страната, за да разпръсне купесто-дъждовните облаци, съобщиха от министерството на земеделието. Например във вторник от 10.00 до 3.50 ч. екипите на „Борба с градушките“ в Голям Чардак са обработили 17 градоопасни облака с обща площ 2 060 400 дка. От 15 ракетни площадки били изстреляни над 200 ракети. От министерството използваха случая да се похвалят, че са намалили до голяма степен нанесените поражения върху селскостопанската продукция в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Сливен.

Нанесените материални щети на покрива и гредореда на тавана на къщата в Съединение ще бъдат отстранени с пари на агенцията. В момента нейни екипи търсят причините за инцидента. Знае се, че ракетата е изстреляна от площадка в с. Правище.

В края на май ракета против градушка падна в двор на къща в радневското село Сърнево. Тогава за щастие нямаше материални щети, въпреки че устройството се самоактивирало, след като паднало.