Дъното? | Блогът на нервната акула

3
Добави коментар

Всеки път, когато си мислиш, че е достигнато моралното дъно в тази държава, се оказва, че винаги може още по-дълбоко и дълбоко в отходната яма, в която упорито рием ли рием противно на всякакъв здрав разум и логика.

Днес мисля, че ударихме истинското дъно според някакви макар и мъгливи стандарти за цивилизованост, прогрес, етика и законосъобразност. Днес правителството начело с лицето Пламен Орешарски предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС, а парламентът безропотно го избра за по-малко от 15 минути. Оттук насетне има нови дъна, но то ще са на една треторазрядна, псевдо-демократична, бедна ракиена република без дори фасадни претенции за законност.

Така наречената опозиция ГЕРБ, които ужким са противовес на новата Тройна Коалиция измърмори полу-глухо, а лидерът им Борисов от вчера говори за „изнасилване на столетницата от ДПС“, но къде беше ти, Борисов, персонално, когато Пеевски и КТБ монополизираха държавата и пишеха елегии за теб? Протести днес не могат да оправдаят едно 4 годишно дундуркане на корупционен, непотистки модел, който ражда ненаситни чудовища.

Къде също е народния трибун Сидеров, който ще бори монополите, поразяващата уста Манолова, левите другари, онези с правата и свободите или останалите лица, които уж народът е овластил, за да пазят закона и демокрацията от посегателство. А, да, не бяха на трибуната.

Нека не забравяме също, че този човек, Пеевски, както и обкръжаващите го Цветан Василев, Ирена Кръстева и прочие бандити се чувстват комфортно от 2001ва година насам, при всяко едно правителство, независимо дали в него са били НДСВ, БСП, ДПС или ГЕРБ, а вече и Атака. Казусът „Пеевски/КТБ/медийния монопол“ не се роди днес или вчера, той е продукт на едно 12 годишно статукво, за което всички управляващи от тогава насам трябва да понесат своята отговорност.

Избирането на човек, който се притеснява за собствената си сигурност заради вършеното в тъмната страна на държавата, за отговарящ за националната сигурност на една държава е гавра с агонизиращата ни демокрация, но също така не и нищо повече от външната метастаза на дългогодишно тежко боледуване.

За мен няма по-добри в тази свинщина, както няма и невинни сред имащите право на глас и свободна воля граждани на тази държава. Време е обаче да опитаме да поправим поне нещо.

Днес протестът е от 18.30 пред Министерски съвет.

Like this:

Like Зареждане…

Related