Проведоха форум за енергоустойчивост :: Трибали – новини Враца/новини Монтана/новини Видин/Враца новини/Монтана новини/Видин…

1
Добави коментар

Днес в конферентната зала на Община Враца се проведе форум във връзка със „Спогодбата на кметовете“ на тема „Враца 2020 – Зелена и енергоустойчива“. Форумът бе открит от зам.-кмета Николай Йорданов, който приветства участниците и припомни колко е важно да се обърне внимание на климатичните промени и как трябва да се наблегне на използването на по-малко и по-чиста енергия и всяка една община да потърси пътят към това.
Припомняме, че от 22 август 2011 г. с решение на Общинския съвет във Враца и в изпълнение на проект „CONURBANT” и към Конвента на кметовете. Йорданов припомни, че конвентът на кметовете е основното европейско движение с участието на местните и регионални органи за управление, ангажирали се доброволно с повишаването на енергийната ефективност и използването на възобновяеми енергийни източници на техните територии. Поемайки тази отговорност, подписалите Споразумението целят да постигнат и надминат целите на ЕС за намаляване на емисиите на СОг с поне 20% до 2020 г.
С организирането на форума, Община Враца има изключителна възможност да предостави пред обществеността своята ангажираност към целите на Европейския съюз за намаляване на потреблението на енергия, на емисиите на въглероден диоксид минимум с 20 % и за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в общото потребление на енергия.

 

14-06-2013 г. 13:18 ч. | прочетено: 181, коментари: 0 |