Благодаря ви, а сега си ми върнете държавата обратно!

7
Добави коментар

Published on 14 юни 2013 09:55, Аделина Марини, Загреб, Twitter: @AdelinaMarini Last change on 14 юни 2013 11:55

Уважаеми г-н Станишев, обещавахте да ми върнете държавата обратно и да ми подадете малкия, но вместо това ми подадохте дебелия! 

Уважаеми г-н Сидеров, обещавахте да се борите с монополите, но вместо това участвахте в инсталирането начело на държавата на най-големия монопол!

Уважаеми г-н Борисов, обещавахте да не се съюзявате със Станишев, но тихомълком се пъхнахте в леглото му!

Уважаеми господа Костов, Димитров, госпожо Нейнски и всички останали, казвахте, че 45 години стигат, а създадохте условия за още 45!

Уважаеми господа царю и великденци, обещавахте да ни оправите за 800 дни, но продължавате вече повече от десетилетие!

Искам от вас да обещаете още само едно – върнете ни държавата! Сега! Тази вечер! И този път го изпълнете! Връщането се състои в следното:

1. Признайте вината си и направете анализ на грешките си!

2. Извинете се!

3. Поискайте прошка!

4. Отидете сами пред затвора и чакайте там съдът да се произнесе за вашата вина!

5. Изчислете сами материалните и нематериалните щети, които нанесохте на цяло едно поколение млади, талантливи, енергични, искащи европейско бъдеще българи, много от които го намериха другаде, но много бяха съсипани и стъпкани, завряни в собствените си дупки и неспособни повече да дадат нищо нито на себе си, нито на близките си, нито на обществото си! Тези изчисления ни ги покажете публично, за да сравним с нашите оценки за вашата вреда!

Уважаеми съучастници на гореизброените (съдии, прокурори, заместници, секретари, съветници, консултанти, ПР агенти), време е и вие да поемете своята отговорност. Разкажете пред обществото мотивите, с които бяхте съучастници в това 23-годишно престъпление срещу гражданите на една държава! Все още не е късно да заговори вашата съвест!

Не на последно място уважаеми колеги, всички, за които хлябът беше по-важен от идеала на нашата професия. Вие съвест имате ли? Ако не сте съгласни с това, в което волно или неволно участвахте (ако е неволно, то не сте за професията), напуснете веднага работните си места! Още днес! Още сега! Това чудовище, което беше създадено в последните години може да бъде обезкръвено, ако вас ви няма!