Спално бельо подходящо за горещите летни месеци

2
Добави коментар
panko10
panko10

Лятото вече е тук, носещо със себе си много красота, забавления и горещина. Прочетете съветите ни по-долу кое спално бельо е най-подходящо за по-прохладни нощи.

Изберете спално бельо от естествени влакна. Тъканите от естествени материали са дишащи и ще спите на сухи чаршафи, спрямо синтетичните тъкани, които не позволяват вентилация.

Памукът или тъканите включващи в себе си памук, включително хасе, ранфорс, перкал, поли-котън, жарсе са достъпни, удобни и издръжливи. Най-луксозното и комфортно спално бельо изработено от качествен памучен сатен. Разбира се, спални комплекти от сатен също са подходящи за летните месеци.

Сатенът регулира температурата на тялото и допира й до кожата носи несравнимо удоволствие, но често тези чаршафи и завивки са с по-висока цена в сравнение с друго спално бельо. Сатенът има естествен охлаждащ ефект.

Въпреки, че повечето хора смятат, че колкото по-висок е броят на нишките на кв.см., толкова по-луксозно е спалното бельо, в някои случаи това не винаги е така. Спално бельо с много висок брой нишки на кв.см. не пропуска въздуха свободно и задържа топлината отдолу. За летните нощи изберете спални комплекти с най-много 87 до 120 нишки на кв.см., за да се чувствате комфортно.

Използвайте спално бельо със светъл цвят. За летните месеци, изберете леки цветни спални комплекти, които отразяват, а не абсорбират светлината, която идва от прозорците на спалнята през деня.

Бели или леко оцветени чаршафи и завивки могат да се перат на по-висока температура, но не забравяйте, когато перете чаршафите все пак да не прекалявате с температурата, за да избегне захабяването на спалното бельо. Ако е възможно избегнете сушене в сушилня, за да се запази по-дълго аромата от перилния препарат и омекотителя.