Стилът на Росарио Надал

6
Добави коментар
juliak
juliak

Как разбираш, че нещо е стойностно и си струва. Как някой се превръща в елегантно зрелище или модна икона, или пример за подражание и какви са причините за това.

Ами много просто – иска ти се да го гледаш дълго, впечатлява те и те тегли към себе си без да знаеш защо, много е интересен, хамелеоновски се променя ден след ден, и обичайно е заобиколен от също толкова интересни, забавни и известни хора, със също толкова стил или елегантност, колкото самата особа.

Тук говорим за Росарио Надал.

Снаха на Симеон Сакскобурготски, съпруга на принц Кирил, принцеса Преславска, родена в аристократично испанско семейство с името Росарио Надал и Фустер-Пуигдарфила, тя е призната в света на модата и дизайна като една от най-елегантните жени в Европа.

Какво я отличава от останалите? Много неща.

Първо, осанката на княгинята е извънредно царствена – слаба, дългокрака, с тънък кокал и изправен гръб, красиви фини ръце, и нещо много показателно – дълга лебедова шия, които доказват и аристократизма в потеклото, и аристократизма на средата.

Когато се движиш в монархически кръгове, появяваш се на кориците на Vogue, Vanity Fair, Hola и още ред важни списания, сред близките приятели си на Хю Грант, Гуинет Полтроу, Валентино (който сам призна ролята й на муза за творчеството си) и принц Филип Испански, то просто ти е дадено.

Росарио всъщност не се променя драстично в годините.

Тя носи почти еднаква прическа – средно дълга, в преобладаващо тъмен цвят или с фин меден оттенък, гримира се много дискретно, но съблазнително – силно подчертани очи, устни без цвят, но с блясък, подчертани скули, които при нея са високи и много благодарни за това, да подчертаят красотата на лицето й.

Тя е майка на три деца – Мафалда, Олимпия и Тасило, и е еднакво интересна и като секси-мама и като мацка от front-row на големите модни ревюта по света.

Доста спортна, дори жилеста, тя държи много на ниското тегло, естествените форми, изчистения стил.

Можем да я видим доста често в черно, което понякога е под формата на къса дреха и това прави комбинацията много секси, или пък като дълго вечерно облекло.

Можем да я видим в бежово, защото е шик, в масленозелено, защото отива прекрасно на смуглия й тен, в бледо розово, по същата причина, в тъмни, елегантно насложени тон върху тон цветове и никога в шарен десен, жълто или отровно зелено.

При тази елегантна жена има и нещо много важно, което ние наричаме „Теория на кореспонденцията”. Тя кореспондира, т.е. отговаря прекрасно като допълва и хармонира в най-добрия смисъл на думата: съпруга си – принц Кирил; занятието си – специалист по вътрешна архитектура и консултант по история на изкуствата на аукционна къща „Кристис“; ролята си на снаха в царска фамилия; присъствието си в светските среди като модна и светска знаменитост, и не на последно място – функцията и удоволствието на майчинството.

Лекотата, с която го прави, може и да й струва много, но това изобщо не личи. Тя е винаги свежа, винаги секси, винаги елегантна, без при това да прекарва цялото си време в грижи по собственото си докарване.

Росарио е пример за добро подражание, ние сме влюбени в нея, харесваме я напълно.

Точно както харесваме и Калина, при която, разказахме преди – най-високо адмирираме риска и липсата на зависимост от одобрението на околните.

При принцеса Преславска пък най-много харесваме висотата на европейската летва. Което всъщност значи много.