Вижте как се стигна до най-зрелищното раждане!

1
Добави коментар
lyubov.char
lyubov.char

Вижте как се стигна до най-зрелищното раждане!

Вижте как се стигна до най-зрелищното раждане! 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Медици коментират раждането, което изуми цял свят

Преди седмица ви съобщихме за раждане, което бе описано като медицински феномен (ВИЖТЕ ТУК + ВИДЕО!) В гръцка клиника северно от Атина д-р Арис Цигрис извърши раждане с цезарово сечение, при което бебето бе извадено от майката в непокътната плацента, все още обвито в околоплодните води. Гръцкият гинеколог бил токова впечатлен, че побързал да снима новороденото, което спокойно си спинкало и дори не разбрало, че се е родило. След като качил фотото в социалната мрежа фейсбук, то буквално за часове обиколи целия свят. Снимката се появи и в новините, и в пресата.
Ето как самият д-р Арис Цигрис обяснява уникалното раждане: „Водата от плацента­та не бе изтекла и бебе­то въобще не осъзна, че е извън матката, и се държа по същия начин както в корема на май­ка си”, коментира гръзкия гинеколог д-р Циг­рис. „Останах без дъх, когато видях какво се появи в ръцете ми” допълва той, развълнуван дори дни след самото раждане.
Това явление е изключително рядко, ето защо не само обикновените хора, но и медиците са изумени.
Друг специалист, проф. Артур Вишник, началник на АГ-клиниката в Аугсбург, обяснява как се процедира по принцип при цезарово сечение – ако околоплодните води не са изтекли преди началото на цезаровото сечение, обикновено се пукат веднага след отварянето на маточната стена, цитират от bolenzdrav.com. Проф. Вишник допълва, че в конкретния случай това не се е случило и по никакъв начин не представлява опасност за бебето.
И майката и бебето, чието раждане впечатли цял свят, са в чудесно здраве.

Антоанет Иванова

Клюки.вс препоръчва и: